Kaip išmokti patikti sau?

Kaip išmokti patikti sau?

Kiek daug mes turime kompleksų ir kaip smarkiai jie gadina mums gyvenimą! Jie sugeria tiek daug dėmesio, tiek daug energijos, jog nieko nebelieka, kad galėtume iš širdies džiaugtis gyvenimu.

Kompleksai gimdo nepasitikėjimą savimi. Jie reguliariai kužda visokias destruktyvias mintis, pavyzdžiui: „Kam aš galiu patikti su tokiu kūnu?“, „Negaliu atrodyti seksualiai su tokia išvaizda“, „Negaliu sau to leisti“.

Ar jums patinka gyventi su savo kompleksais? Jeigu ne, atskleisime, kaip pradėti patikti sau.

Pradėkime nuo to, kad tai nebus taip lengva, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Stebuklingo būdo nėra. Yra kruopštus darbas su savimi, kad išmoktumėte priimti savo išvaizdą, dėmesio nukreipimas nuo trūkumų į privalumus ir savo vertės suvokimas apskritai. Šis darbas duoda stulbinančių rezultatų. Deja, rezultatų pasiekia tik tos, kurios kasdien nuosekliai dirba su savimi.

Ar norite keistis? Ar pasirengusios sužinoti, kaip patikti sau? Kaip pamilti save besąlygiškai? Jei taip, tada pradėkime!

1. Darbas prieš veidrodį

Atsistokite nuogos priešais veidrodį ir žiūrėkite į savo atvaizdą, pastebėdamos tai, kas jums savyje patinka, o kas ne. Akcentuokite savo privalumus. Žiūrėkite į save, kreipdamos dėmesį į tai, kas jums savyje patinka. Ir mokykitės kiekvieną kartą, kai matysite save, iškart atkreipti dėmesį į savo privalumus. Jų visos moterys turi nemažai. Bet mūsų akys iš įpročio žvelgia tik į tai, kas mums nepatinka.

Čia glūdi paslaptis, kaip priimti save. Kai mes susikoncentruojame į trūkumus, apie gerus dalykus jau nebegalvojame. Taip gimsta kompleksai, nepasitikėjimas savimi, susikaustymas. Jeigu įpratinsite žiūrėdamos į save matyti savo geruosius bruožus, tada jūsų savivertė ims augti.

2. Meilės žodžiai sau

Sakykite sau, kad mylite save. Žiūrėkite į savo atvaizdą „akis į akį“ ir sakykite sau: „Mano gerutė mergaitė, aš taip tave myliu!“

Jūsų sielai taip trūksta meilių žodžių, pripažinimo ir palankumo. Jūsų vidinė mergaitė, užuot džiaugusis gyvenimu, tūno susigūžusi kamputyje ir verkia... Pasigailėkite jos, apkabinkite, paglostykite, nuraminkite. Duokite sau pačiai tą meilę, kurios jums taip trūksta.

Tada jūs liausitės ieškoti tos meilės ir dėmesio kažkur kitur, reikalauti jos iš kitų žmonių, piktintis, kad jie jums jos neduoda. Jūs pamilsite save ir būsite laimingos. Tapsite brandžia asmenybe ir galėsite gyventi visavertį gyvenimą!

3. Jokių lyginimų su kitomis!

Didžiausia žmonių klaida yra ta, kad jie nuolat su kuo nors save lygina. Ir šiose varžybose visada lieka pralaimėjusios. Nes kiti visada atrodys kažkuo geresni už jus, nepaisant to, kad ir jūs esate kažkuo geresnės už juos.

Nėra jokios prasmės lyginimams švaistyti savo energijos. Galite lyginti nebent save šiandieninę su savimi vakarykšte. Toks lyginimas gali būti konstruktyvus. O kai lyginate save su kitais žmonėmis, jūs kenkiate sau ir savo savivertei, gadinate savo nuotaiką. Jūs tampate priklausomos nuo svetimų laimėjimų, kitų žmonių nuomonės. Tai yra kelias į niekur. Kuo anksčiau tai suvoksite, tuo geriau bus.

Jei imsite praktiškai taikyti šias rekomendacijas, visai greitai pastebėsite teigiamus pokyčius. Tada daugiau jums nebekils klausimų, kaip patikti sau.

Šaltinis: Twiy.ru


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder