Bandymo įtikti kitiems pavojai

Bandymo įtikti kitiems pavojai

Jeigu, atsakydami į bjaurų aplinkinių elgesį, jūs visada atkišite jiems kitą žandą, tai netrukus jūsų veide nebeliks sveiko plotelio. Yra didelis skirtumas tarp natūralaus gerumo ir siekimo visiems įtikti.

Saugokitės, kad stengimasis būti labai geram ir įtikti kitiems, netaptų įkyriu. Ir štai kodėl.

1. Jūs slopinate savo emocijas

Nuolatinis troškimas jaustis mylimam ir reikalingam verčia slopinti neigiamas emocijas: pyktį, skausmą, stresą – visas tas, kurios prieštarauja altruistiniam idealui, kurį norite pademonstruoti.

Jūs galite nesuvokti, kad slopinate emocijas, tačiau viduje vis tiek vyksta tie procesai. Neįmanoma, visą save atiduodant kitiems žmonėms, išsaugoti pozityvų nusiteikimą per visą bendravimo su jais laiką.

Emocijų užgniaužimas gali sukelti fizinius arba psichinius sutrikimus.

2. Esate nuolat įsitempę dėl troškimo išsaugoti savo įvaizdį

Vienas iš didžiausių nuolatinio troškimo įtikti kitiems minusų yra spaudimas, kurį jaučiate dėl to, kad tenka palaikyti jūsų susikurtą įvaizdį.

Žinoma, malonu jaustis šventam aplinkinių akyse, tačiau už tą „gražų paveikslėlį“ tenka brangiai sumokėti, būtent – nesibaigiančiu stresu, kurio poveikio žmogus gali ilgą laiką net nesumokti. Todėl toliau dėvite savo kaukę, net jeigu tai gali pražudyti jus.

3. Žmonės jus išnaudoja.

Pataikaudami žmonėms, jūs traukiate prie savęs tuos, kurie nevengia pasinaudoti jūsų gerumu. Kaip liepsna vilioja drugelius, taip ir jūs traukiate prie savęs narcizus, energinius vampyrus ir žmones, kankinamus dvasinio skausmo.

Jeigu jūs nenubrėžėte aiškių asmeninių ribų arba kenčiate dėl pasitikėjimo savimi stokos, tai tampate idealiu taikiniu. Tarytum specialiai sėdite ir laukiate, kada kas nors jumis pasinaudos arba jus pažemins. Iš pradžių jūs, žinoma, jaučiatės reikalingi ir mylimi, tačiau taip susidaro uždaras ratas.

4. Jūs jaučiate poreikį viską kontroliuoti

Iš pirmo žvilgsnio siekimas įtikti kitiems gali pasirodyti nesavanaudišku troškimu, o iš tikrųjų tai yra egoizmas. Elgdamiesi tam tikru būdu, jūs stengiatės kontroliuoti aplinkinių reakciją į savo poelgius.

Poreikis patikti visiems atspindi jūsų siekimą viską kontroliuoti, nes vidujai jaučiatės labai neužtikrintai, rašo portalas „Kluber“.

Štai kodėl pataikavimas kitiems taip smarkiai išsekina. Jis neatitinka natūralios gyvenimo tėkmės ir atima labai daug jėgų.

5. Niekas nežino, kas jūs esate iš tikrųjų

Tam, kad pelnytume aplinkinių palankumą, tenka savyje slopinti daug jausmų ir emocijų. Todėl jums reikia visą laiką kontroliuoti savo elgesį. Jūs niekada neleidžiate sau atsipalaiduoti, kad neparodytumėte, kokie esate tikri.

Jeigu žmogaus, kuris visiems patinka, niekas nepažįsta ir nežino, kas jis yra iš tikrųjų – jie žino tik jo fasadą, kurį visiems demonstruojate.

Deja, jūsų noras būti visų mylimam ir svetimo palankumo siekimas dažnai atsisuka prieš jus. Vis tiek vidujai jūs jaučiate vienatvę ir tuštumą. Jaučiatės nepastebimi, nors visada esate kitų dėmesio centre. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder