4 priežastys, kodėl savo silpnų vietų ieškojimas gali nulemti sėkmę

4 priežastys, kodėl savo silpnų vietų ieškojimas gali nulemti sėkmę

Dauguma žmonių paprastai būna susikoncentravę į savo stipriąsias savybes ir stengiasi jas maksimaliai sustiprinti. Neretai sutinkame tokių žmonių, kurie tiesiog bijo susidurti su savo silpnybėmis, visaip stengiasi jas nuslėpti ir ignoruoti kuo ilgiau.

Tiems, kurie nori vystytis, labai svarbu žinoti ir suvokti savo silpnąsias vietas, kad galėtų augti visapusiškai. Pažinti savo silpnybes taip pat svarbu kaip ir stipriąsias puses, nes tie trūkumai gali mus smarkiai stabdyti kelyje į sėkmę. Yra tik vienas geras dalykas, susijęs su silpnybėmis – per asmeninį vystymąsi jų poveikį galima sumažinti iki minimumo..

Geriausias būdas nustatyti savo silpnybes – paimti popieriaus lapą bei rašiklį ir surašyti viską, kas jus gąsdina ir stabdo. Prieš pradėdami smulkmeniškai nagrinėti savo trūkumus, įsitikinkite, kad surašėte viską, kas kelia problemas jūsų kasdieniame gyvenime.

Pavyzdžiui, galite parašyti apie tai, kad jaučiatės nejaukiai šalia naujų pažįstamų, kad kartais nespėjate darbe įvykdyti savo įsipareigojimų. Kitas žingsnis būtų nustatyti, kokia jūsų charakterio silpnybė sukelia šias problemas. Gal dėl to kaltas drovumas, tinginystė ar nesugebėjimas susikoncentruoti?

Kai užbaigsite savo sąrašą, pasirinkite 5 trūkumus, kurie jūsų manymu daro didžiausią poveikį jūsų gyvenimui. Būtent šios 5 silpnybės ir stabdo jūsų sėkmę kasdienybėje. Jomis ir reikėtų užsiimti.

1. Tai gali padaryti jus stipresnį

Silpnybės trukdo jums ir verčia jaustis pažeidžiamam. Mes galime daug ką pakeisti savo gyvenime, jeigu paprasčiausiai patikėsime savimi. Silpnybių ieškojimas ir jų šalinimas iš tikrųjų gali padėti tapti stipresniems daugumoje gyvenimo aspektų. Problemų sprendimas taps kur kas paprastesnis. Jūs pažinosite savo trūkumus ir, nepriklausomai nuo to, su kuo susidursite savo kelyje, galėsite lengvai įveikti kliūtis.

Jūs galite žengti dar toliau ir pradėti daryti tai, kas išeina už jūsų komforto zonos ribų. Pavyzdžiui, pabandyti įsidarbinti tokiame darbe, apie kurį seniai svajojote. Arba pasikalbėti su žmogumi, prie kurio anksčiau net prisiartinti bijojote.

Jeigu pradėsite ieškoti savo silpnų vietų ir stengsitės jas pakeisti, jūs atversite sau naujas perspektyvas ir išsivaduosite nuo dalykų, kurie anksčiau jus sulaikydavo ir neleisdavo žengti pirmyn.

2. Tai padės jums susikoncentruoti į asmeninį vystymąsi.

Savo silpnybių suvokimas ir priėmimas – vienas geriausių būdų pradėti savęs gerinimo darbą. Daugumoje atvejų mes patys save apribojame, trukdome sau vystytis ir tapti laimingiems. Jeigu nusprendėte, kad atėjo laikas keistis, tai pradėkite nuo aplinkinių apklausos. Pasiteiraukite jų apie savo silpnąsias savybes. Tai bus puiki galimybė pagerinti santykius su tais, kurie jums yra brangūs.

Ženkite šį mažytį žingsnį. Jis duos impulsą didesniems ir svarbesniems žingsniams tobulėjimo bei naujo kokybiško gyvenimo kūrimo link.

3. Tai padės jums įveikti prislėgtumo jausmą.

Jeigu nepažvelgsite tiesiai į savo baimes, tai nesugebėsite įvertinti jų masto. Tai nulems žemą savivertę ir motyvacijos stoką. Išsiaiškinkite savo silpnąsias vietas. Pasikalbėkite su artimu žmogumi, kuriuo pasitikite. Duokite jam įvertinti savo sąrašą. Tikriausiai ne viskas yra taip baisu, kaip jums atrodo.

4. Tai padės jums tapti geriausia savo versija.

Visada prisiminkite, kad tobulų žmonių nebūna. Niekas netapo sėkmingu per vieną akimirką. Tam visada prireikia laiko ir energijos. Susikoncentruokite į save, dirbkite su savo trūkumais ir paverskite juos privalumais.

Silpnybės – normalus dalykas. Išmokite jas pripažinti. Neleiskite nežinomybei gimdyti jumyse abejonių, rašo portalas „Flytothesky“. Svarbu, kad jūs suprastumėte ir priimtumėte savo silpnybes ir stengtumėtės jas pašalinti, kad galėtumėte gyventi tokį gyvenimą, apie kurį svajojate.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder