Netekome tapytojo Lino Julijono Jankaus

Netekome tapytojo Lino Julijono Jankaus

Netekome tapytojo, Klaipėdos universiteto profesoriaus Lino Julijono Jankaus.

Tapytojas, profesorius L. J. Jankus gimė 1946 m. birželio 29 d. Priekulėje, Klaipėdos rajone. 1964-1969 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje (buvusiame dailės institute). 1978 m. jis tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nariu. Menininkas aktyviai dalyvavo respublikinėse ir tarptautinėse parodose, simpoziumuose nuo 1970 m., yra surengęs devynias personalines parodas Lietuvoje.

Baigęs akademiją, dailininkas daug dėmesio ir pastangų skyrė ne tik kūrybai, bet ir pedagoginiam darbui. 1974-1977 m. jis vadovavo Dailės studijoje Vaikų ir jaunimo klube "Aušra", 1979-1980 m. dirbo dėstytoju Vilniaus universitete, po to dėstė dailę Vilniaus Gedimino technikos universitete, o 1989-1999 m. šioje aukštojoje mokykloje vadovavo Dailės katedrai. Persikėlęs į savo gimtinę prie Baltijos jūros, menininkas toliau tęsė pedagoginį darbą ir vadovavo Dailės katedrai Klaipėdos universitete.

Menininkas yra nutapęs daugiau kaip 1000 paveikslų. Dailininko tapybos darbai eksponuojami Lietuvos ir Rusijos muziejuose, darbus yra įsigiję privatūs kolekcininkai Lietuvoje, JAV, Izraelyje, Vokietijoje, Danijoje, Rusijoje, Islandijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje ir kitose pasaulio šalyse.

*******************

Dailininkas bus pašarvotas pirmadienį, liepos 14 d., Priekulės kultūros namuose. Lankymas nuo 18.00 val. Karstas išnešamas liepos 16 d. 15.00 val. Laidotuvės - trečiadienį, liepos 16 d., Priekulėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder