Netekome Algirdo Auruškevičiaus

Netekome Algirdo Auruškevičiaus

Anapilin iškeliavo ilgametis sporto žurnalistas Algirdas Auruškevičius. 

Prieš mažiau nei mėnesį Algirdui Auruškevičiui į rankas įteikta Aleksandro Krukausko premija už gyvenimą, paskirtą sporto žurnalistikai.

„Šis apdovanojimas tarp žurnalistų prilygsta tarsi Nobelio premijai. Aš Algirdą Auruškevičių pažįstu nuo mažų dienų, kai dar lankiau Klaipėdos futbolo mokyklą. Jis vienas pirmųjų mane pastebėjo futbolo aikštėje“, - įteikdamas apdovanojimą tuomet sakė T. Danilevičius.

Šį „Vakarų ekspreso“ žurnalistą sporto bendruomenė pažinojo išties puikiai. Jis „Vakarų ekspreso“ redakcijoje straipsnius sporto temomis rašė beveik 30 metų - nuo pat dienraščio įkūrimo 1990-aisiais metais.

A. Auruškevičius ne tik nuolat rašė straipsnius, bet ir leido įvairias su futbolu susijusias programėles, o 2012 metais parašė knygą „Pradingęs Atlantas“. Joje aprašoma ne dabartinio „Atlanto“, o praeities, 1963-1989 metų, Sovietų Sąjungos čempionatuose žaidusios meistrų komandos istorija, statistika, pateiktos futbolininkų biografijos ir įdomūs gyvenimo faktai.

A. Auruškevičius neslėpė, kad jam labai skaudėjo širdį dėl to, kas pastaruoju metu vyko su „Atlantu“ - klubas išgyveno nuosmukį.

Pirmadienį nuo 16 iki 20 val. velionis bus pašarvotas Klaipėdos Šv. Kazimiero bažnyčioje - pirmoje šarvojimo salėje.

20 val. - mišios, po kurių kūną veš kremuoti į Kėdainius.

 

Antradienį laidos šeimos rate Priekulės kapinėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder