Mirė žymus JAV aktorius Robinas Viljamsas

Mirė žymus JAV aktorius Robinas Viljamsas

JAV Kalifornijos valstijos policijos pareigūnų duomenimis, 63-ejų metų aktorius Robinas Viljamsas (Robin Williams) rastas negyvas savo namuose, policija įtaria savižudybę, informuoja BBC.

Marino apygardos pareigūnai R. Viljamso kūną aptiko maždaug vidurdienį vietos laiku, atvykę į gautą iškvietimą. Holivudo žvaigždės biografas spaudai pastaruoju metu minėjo, kad aktorius kovoja su "sunkia depresijos forma". Pats R. Viljamsas praeityje kalbėjo ir netgi juokavo apie savo pastangas pažaboti alkoholizmą ir narkotinių medžiagų vartojimą. "Los Angeles Times" dienraščio duomenis, liepą aktorius sugrįžo į alkoholikų reabilitacijos kliniką "sureguliuoti" išgeriamų svaigalų kiekiui.

"Šiuo metu šerifo įstaigos teismo medicinos ekspertai įtaria savižudybę dėl deguonies bado (asfiksijos. - ELTA), tačiau tiksli mirties priežastis paaiškės po nuodugnaus tyrimo", - rašoma policijos pranešime spaudai.

Aktoriaus žmona Siuzana Šnaider (Susan Schneider) teigė esanti "visiškai palaužta" netekties ir viešu kreipimusi paprašė "gerbti jos ir R. Viljamso šeimos privatumą šią didžio skausmo valandą". R. Viljamsas iš ankstesnių santuokų iš viso turėjo tris vaikus.

1951 m. Čikagoje gimęs aktorius į vietinį dramos klubą įstojo dar mokydamasis vidurinėje mokykloje, o vėliau buvo priimtas į Džulijardo menų mokyklą Niujorke. Būtent čia mokytojai R. Viljamsą paskatino tapti komediantu. Televizijoje aktorius pirmą kartą sublizgėjo 1970-aisiais rodytame šou "Morkas ir Mindė" ("Mork and Mindy"). Lietuvos televizijos žiūrovams aktorius geriausiais pažįstamas iš tokių filmų kaip "Labas rytas, Vietname" ("Good morning. Vietnam"), "Mirusiųjų poetų klubas" ("Dead poets club"), "Ponia Doutfaer" ("Mrs. Doubtfire") ir "Gerasis Vilas Hantingas" ("Good Will Hunting"). Už šį 1988 m. filmą R. Viljamsas gavo "Oskaro" statulėlę.

Užuojautą mirusiojo šeimai jau pareiškė JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama), kolegos komediantai Styvas Martinas (Steve Martin) ir Elena de Ženeres (Ellen de Generes).

"Viljamsas į mūsų gyvenimus atvyko kaip ateivis (aliuzija į TV šou "Morkas ir Mindė. - ELTA), tačiau galiausiai palietė kiekvieną žmogiškosios sielos dalelę. Jis mus prajuokindavo. Jis mus pravirkdydavo. Jis savo begalinį talentą dalino laisvai bei dosniai tiems, kam labiausiai to reikėjo - nuo mūsų pulkų užsienyje iki marginalų mūsų gatvėse", - rašoma B. Obamos užuojautoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder