Mirė Nelly Paltinienės vyras, muzikas Arvydas Paltinas

Mirė Nelly Paltinienės vyras, muzikas Arvydas Paltinas

Eidamas 88-uosius metus pirmadienį mirė choro ir orkestro dirigentas, pedagogas Arvydas Paltinas – dainininkės Nelės Paltinienės vyras.

Apie tai BNS informavo poros bičiulis, kunigas Arūnas Peškaitis OFM.

Jo teigimu, A. Paltinas pastaruoju metu gyveno Vokietijoje.

„Jis po Nelės laidotuvių labai sirgo, bet paskui išvyko spalio gale į Vokietiją, kur ir mirė“, – sakė dvasininkas.

A. Paltinas gimė 1933 metais Klaipėdos apskrityje, Lankupiuose. 

Jis baigė Agluonėnų pradinę mokyklą ir Priekulės progimnaziją, mokėsi Klaipėdos muzikos mokykloje, studijavo Vilniaus valstybinėje konservatorijoje, tačiau jos nebaigė.

Nuo 1954 metų A. Paltinas buvo Klaipėdos kultūros namų meno vadovas ir mokytojas Klaipėdos vaikų pirmoje muzikos mokykloje.

Jis buvo vienas estradinės muzikos Klaipėdoje pradininkų, populiaraus estradinio ansamblio „Kopų balsai“ vadovas, išugdė solistus N. Paltinienę, Eugenijų Ivanauską, Edmundą Kučinską ir kitus.

1982 metais su žmona N. Paltiniene išvyko gyventi į Vokietiją, mokytojavo Vasario 16-osios gimnazijoje, rengė koncertus, atvykdavo koncertuoti į Lietuvą.

N. Paltinienė mirė pernai vasario 29-ąją.

Šalies vadovas reiškia užuojautą dėl A. Paltino mirties

Šalies vadovas Gitanas Nausėda pirmadienį reiškia užuojautą artimiesiems, bičiuliams dėl choro ir orkestro dirigento bei pedagogo Arvydo Paltino mirties.

„A. Paltino gyvenimo kelias atspindi ištisą Lietuvos kultūros epochą ir atskleidžia gilią ir reikšmingą brydę lengvosios muzikos raidoje. Tai didžiulį atsidavimą savo pašaukimui turėjęs ir ne vieną estrados atlikėjų kartą išugdęs pedagogas“, – teigė G. Nausėda.

„Itin reikšmingi jo ryšiai su lietuvių diaspora, indėlis į Lietuvos muzikinės kultūros puoselėjimą išeivijoje ir visuomet išlikęs glaudus santykis su Tėvyne“, – rašoma prezidento užuojautoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder