Klaipėdos psichiatrijos patriarchas pralaimėjo kovą su koronavirusu

Klaipėdos psichiatrijos patriarchas pralaimėjo kovą su koronavirusu

Respublikinė Klaipėdos ligoninė sekmadienį pasidalijo liūdna žinia - kovą su klastingu koronavirusu pralaimėjo ilgametis Psichiatrijos filialo vadovas Algirdas Narinkevičius.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenės šviesuolio, ilgamečio Psichiatrijos filialo vadovo, Klaipėdos psichiatrijos patriarcho gydytojo Algirdo Narinkevičiaus gyvybė užgeso sausio 10 d.

Gydytojas mirė nesulaukęs 72 metų.

Baigęs Kauno Medicinos institutą ir internatūrą Kauno psichiatrijos ligoninėje 1974 metais A. Narinkevičus atvyko į Klaipėdą ir pradėjo dirbti gydytoju psichiatru, o vėliau - ir skyriaus vedėju Klaipėdos psichiatrijos ligoninėje.

Nuo 1983 m. A. Narinkevičius vadovavo Psichiatrijos ligoninei, o reorganizavus įstaigą nuo 2008 metų tapo psichiatrijos filialo vadovu Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje.

"Visas gydytojo gyvenimas susijęs su Klaipėda. Ne viena karta jį prisimins kaip puikų, savo profesijai atsidavusį, rūpestingą ir atsakingą gydytoją, pacientų ir medikų bendruomenės gerbiamą, inteligentišką, tikrosioms žmogaus vertybėms neabejingą, ramų ir nuoširdų žmogų, patyrusį ilgametį sveikatos priežiūros įstaigos vadovą.

Nepailstantis, žinių trokštantis A. Narinkevičius nuolatos tobulinosi Lietuvos bei užsienio psichiatrijos klinikose, tarptautinėse mokslinėse konferencijose, kongresuose ir simpoziumuose, domėjosi transakcine analize, kognityvine - elgesio terapija, buvo įgijęs gydytojo psichoterapeuto sertifikatą.

Domėtis psichiatrijos naujovėmis jis skatino ir savo jaunus kolegas", - rašė Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

"Ši žinia mus visus stipriai nuliūdino, gydytojas A. Narinkevičius buvo mūsų gydymo įstaigos veteranas ir tikrai labai gerbiamas, be galo malonus žmogus, gydytojas ir vadovas. Mes visi tikrai pasigesime jo gero žodžio, žvilgsnio ir mokėjimo visose situacijose padrąsinti, paguosti.

Jis tikrai buvo neeilinis žmogus. Labai nuoširdžiai visi liūdime dėl gydytojo praradimo. Kovose ir karuose yra žūstančių, ir labai gaila, kad žūsta geriausi", - su liūdesiu sakė ligoninės direktorius Darius Steponkus.

2012 m. A. Narinkevičiui buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, jis buvo apdovanotas Garbės ženklu, o po metų Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos paskirtas vyriausiuoju specialistu Klaipėdos kraštui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder