"Vakarų medienos grupė" nemažina apsukų

"Vakarų medienos grupė" nemažina apsukų

Praėjusiais metais beveik visuose gamybos sektoriuose tiek Lietuvoje, tiek Baltarusijoje rekordus fiksavusi "Vakarų medienos grupė" (VMG) ruošiasi naujoms investicijoms. Jos užtikrins ne tik stabilią bendrovės plėtrą, bet ir didesnę eksporto bei rinkos dalį.

Vien praėjusiais metais vienos didžiausių baldų eksportuotojų Baltijos šalyse "Vakarų medienos grupės" įmonės Lietuvoje pasiekė 178 MEUR pardavimus, o bendrai su Baltarusijos įmonėmis - 394 MEUR nekonsoliduotus pardavimus. Palyginti su 2018 m., pardavimai augo 13 proc.

2019 metais didžiausia VMG priklausanti įmonė "Klaipėdos mediena" eksportavo apie 10 proc. daugiau nei 2018 metais ir pasiekė apie 130 mln. eurų apyvartą. Įmonė technologiškai jau pasiruošusi eksportuoti baldų už 150 mln. eurų per metus.

Beje, per praėjusius metus VMG Lietuvoje sukūrė per 90 naujų darbo vietų, Baltarusijoje - per 200.

Bendrovė didino egzistuojančius pajėgumus ir Baltarusijoje. Šioje šalyje įdiegta keliasdešimt naujų produktų, padvigubinti baldų gamybos pajėgumai Mogiliove (investicijos siekė apie 26 mln. eurų) dvigubai padidintas lenktų detalių gamybos kiekis (tam investuota dar apie 17 mln. eurų).

"Suteikiame ir tęsiame nelaimingų atsitikimų draudimą bei sveikatos draudimą visiems mūsų darbuotojams. Toliau geriname darbo sąlygas, taip pat nuolatos investuojame į mūsų darbuotojų saugumą. Mums tai yra labai svarbu", - tikino E. Mockus.

Naujojoje Akmenėje - moderni gamykla

Apie ateitį galvojanti VMG ateinančiais metais yra numačiusi per 70 mln. eurų investicijų. Tikimasi, kad įmonių pardavimai 2020 metais pasieks pusę milijardo eurų.

Viena svarbiausių žinių Lietuvoje - medienos drožlių plokščių gamykla Naujojoje Akmenėje, kuri bus viena pajėgiausių Rytų Europoje, ji gamins daugiau nei 600 tūkst. kubinių metrų per metus. Pirmus gaminius planuojama pradėti gaminti jau š. m. balandžio mėnesį.

Naujosios Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje statoma gamykla turės naujausią įrangą. Jai pradėjus veikti šalia atsiras ir korpusinių baldų gamykla.

"Plėtra yra pastovi bendrovės būsena. Šiuo atveju Naujoji Akmenė užims tvirtą poziciją Europos medienos pramonėje. Šaliai bus kur kas naudingiau, jei daugiau medienos bus perdirbama Lietuvoje, o ne žaliavos pavidalu išvežama lyg kokioje neišsivysčiusioje valstybėje", - neabejojo E. Mockus.

Naujojoje gamykloje bus gaminamos 3 milimetrų storio medienos drožlių plokštės. Tokios naujovės kaimyninėse šalyse, tarp kurių Baltarusija, Lenkija, Latvija ir Estija, nėra.

"Ketiname investuoti ir į "Klaipėdos medienos", ir į Mogiliovo baldų gamybos plėtrą bei automatizavimą. Integruosime naujus produktus gamyboje. Taip pat numatytos naujos investicijos į kėdžių ir stalų gamybą Baltarusijoje. Planų ateičiai - netrūksta. Norime, kad "Klaipėdos mediena" taptų viena iš didžiausių virtuvės baldų gamintojų Europoje", - teigė E. Mockus.

Šiuo metu baldų, pagamintų Klaipėdoje, galima įsigyti Anglijoje, Šiaurės Vokietijoje, Lenkijoje, Skandinavijoje, Azijoje ir net Australijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder