Prieš pusmetį mirusio turtuolio R. Karpavičiaus pusseserė atskleidė dar negirdėtų detalių

Prieš pusmetį mirusio turtuolio R. Karpavičiaus pusseserė atskleidė dar negirdėtų detalių

Prieš pusmetį mirusio garsus milijonierius Raimondo Karpavičiaus testamentas sukėlė begalę klausimų artimiesiems. Įvairių šaltinių duomenimis, „Marijampolės pieno grupės“ savininkas valdė daugiau kaip 100 mln. eurų vertinamą verslo imperiją.

Pusę savo turto verslininkas paliko prieš mažiau nei pusmetį iki mirties jo antrąja žmona tapusiai Aistei Karpavičienei.

Šis testamentas pribloškė pirmąją R.Karpavičiaus žmoną Audronę Karpavičienę su kuria maždaug 40 metų jie tvarkė bendrą ūkį. Nei ji, nei jųdviejų sūnus Rokas palikimo negavo.

Milijonieriaus pusseserė Vanda Mykolaitienė LNK laidoje „Valanda su Rūta“ papasakojo dar negirdėtų detalių. Moteris neslėpė – jai buvo šokas, kai sužinojo, kad jos pusbrolio gyvenime yra kita moteris, kurią labai greitai jis paslapčia vedė.

R. Karpavičius su marčia ir anūkais Londone.

„Vasario 17 dieną iš žmonos Audronės aš sužinojau, kad Nidoje yra Raimondas. Jinai man pasakė: Vanda, jeigu nori pamatyti Raimondą nieko nelaukusi kuo skubiau važiuok į Nidą“, – pasakojo Vanda.

Pasiteiravus, kokį kontaktą su pirmąja Raimondo žmona turėjo Vanda, moteris atsakė, jog jos iki šiol bendrauja šeimomis. „Nežiūrit į tai, kiek Raimondas buvo užimtas, jis atrasdavo mums laiko.

Jis yra krikšto tėtis mano mažiausios dukros, jis labai ją mylėjo, globojo. Kai mirė mano vyras jis jai atstojo, pilna to žodžio prasme, tėtį“, – kalbėjo moteris. Kuomet verslininkas turėjo teisinių nemalonumų, juodu su žmona Audrone buvo oficialiai išsiskyrę. „Kai jis buvo nuteistas ir grėsė pilna turto konfiskacija jie išsiskyrė dokumentaliai.

Šios skyrybos nieko nekeitė, kaip jie gyveno iki šiol gražiai ir laimingai ir toliau jie gyveno kartu. Drauge keliaudavo į keliones, taip pat ir į verslo, Audronė sutikdavo svečius Nidoje, verslo partnerius Palangoje. Gyvenimas jų nenutrūko“, – pasakojo turtuolio pusseserė.

 

R.Karpavičius šiltai bendravo su pussesere V.Mykolaitiene, krikštijo jos dukrą.

Šia istorija plačiau besidominti dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė pasakojo, jog viskas prasidėjo 2018-ųjų metų rudenį, kai naujoji R.Karpavičiaus moteris buvo įdarbinta „Marijampolės pieno konservuose“, o jo savijauta ėmė prastėti.

„Nei vienas draugas ar verslo partneris, kurį kalbinau, man nepaliudijo, kad būtų matę jų artimus santykius. Kad būtų apkabinimas, bučinys ar prisilietimas – nieko to nebuvo. Visi matė, kad tai yra bendradarbė. Kai jis 2018-ais metais nuskrido į Tenerifę ji irgi atskrido į vilą, tačiau ji ten skrido kaip bendradarbė.

Pakalbinau teisininką maskvietį, kuris daug metų buvo R.Karpavičiaus verslo partneris, o vėliau labai artimas draugas. Jis 2018-ų metų vasarą buvo atskridęs pas jį į vilą žiūrėti futbolo čempionato.

R.Karpavičius išvykdavo dieną dirbti į gamyklą, o vakare eidavo maudytis, tačiau Aistė kartu neidavo. Ji irgi buvo atskridusi, tačiau ją pristatė kaip darbuotoją. Vyras paklausė R.Karpavičiaus, kas ši moteris, o jis atsakė – darbuotoja.

Nei vienas žmogus nepatvirtino, o ji teigia, kad jie dvejus metus gyveno kartu, tačiau viskas rodo, kad tai buvo melas. Jisai gyveno Palangoje su Audrone Karpavičiene iki pat 2018 lapkričio 14 dienos, kai jie kartu išvažiavo į Kauno klinikas.

 

Aistė Karpavičienė.

Kai jis blogai jautėsi, Klaipėdoje buvo atlikti tyrimai. Jis grįžo, Audronė Karpavičienė jam padarė pietus, jis susidėjo daiktus ir jiedu išvyko į Kauno klinikas. Pakeliui susiskambinęs su gydytoju Remigijumi Žaliūnu, pakeliui užsuko į „Karpio“ biurą,

Audronė tuo metu užsuko į tualetą ir išėjusi nemato nei automobilio nei jo. Kaip medikai patvirtino, jis tądien į Kauno klinikas atvyko kartu su kita moterimi, su drauge. Ji prisistatė kaip draugė.

Kas buvo keista ir nustebino, kad pats akademikas anksčiau buvo bendravęs su Raimondu, tačiau niekada nematė apsaugos prie jo. O čia buvo pastatyti apsauginiai, jie visą laiką budėjo ir jų funkcija paaiškėjo vėliau, kadangi kai atvyko jo aplankyti pirmoji šeima Audronė ir sūnus – jie nebuvo įleisti į palatą“ , – pasakojo dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė Rasa Karmazaitė.

 

R.Karpavičius su ilgamete bendražyge Audrone Karpavičiene.

Lapkričio 14-oji buvo paskutinė diena, kai Audronė Karpavičienė turėjo galimybę pamatyti savo vyrą ir su juo pabendrauti. Daugiau moteris jo nematė. Nei jai, nei sūnui nebuvo leista net su juo atsisveikinti.

„Anūkai iki šiol nesuvokia, kad senelio nėra, kadangi nei jie negalėjo atsisveikinti. Kai jisai dar buvo gyvas 2019 metų vasarą į Lietuvą atskrido jo draugas, susiskambinęs su tuometine antrąja žmona nuvyko į Kauną ir paprašė palydėti pas Raimondą, tačiau jisai nebuvo palydėtas.

 

Kodėl R.Karpavičius nepaliko jokio turto savo anūkams, kuriuos labai mylėjo?

Sakė, kad Raimondas esą nenori su juo susitikti ir yra pavargęs, bet kai jis pasveiks – būtinai susitiks. Jis tik dabar suprato, kad iš tiesų jam buvo pudruojamos smegenys. Aš mačiau medicininius dokumentus.

Tuo metu, kai draugas buvo atskridęs, jisai jau pats nebevalgė – buvo maitinamas per vamzdelį. Apie jokį pagerėjimą negalėjo būti kalbos“, – kalbėjo žurnalistė. R.Karmazaitė pasakojo, jog Raimondas Karpavičius buvo medikams tvirtai pažadėjęs, važiuoti gydytis į Amsterdamo kliniką, tačiau taip ir neišvyko.

„Jis neišvyko ir viskas buvo jau pavėluota. Tai yra piktybiška liga, kuri žaibiškai progresuoja ir ją reikėjo gydyti labai greitai. Aš uždaviau klausimą akademikui Žaliūnui, ar jis būtų galėjęs dar šiuo metu gyventi, jis atsakė taip“ , – kalbėjo dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė Rasa Karmazaitė. Taip pat skaitykite:

Laidos vedėjai pasiteiravus, kaip jis buvo prižiūrimas Rasa atsakė: „Aš studijuodama jo medicininius dokumentus radau žodį „pragula“. Galvoju kaip tai? Susisiekiau su medikais pasiteirauti, ką tai reiškia.

Tai reiškia, kad jis ilgą laiką gulėjo ant nugaros neprižiūrimas. Dauguma juk esam susidūrę su tuo, yra samdomos slaugės, slaugytojos... Tai yra retas dalykas, o čia yra milijonierius ir jisai gulėjo.

Susirašiau datas, braižiau schemas kaip viskas vyko ir įdomiausia tai, kad kovo 5 dieną yra mįslingai surašomas testamentas, kuriame iš paveldėtojų išbrauktas Rokas Karpis ir įrašytas Henrikas Karpavičius, brolis, kuris prieš tai su juo nebendravo 15 metų. Aistei dar atiteko vila Tenerifėje, kur ji buvo nuskridusi ir matė, kaip ten viskas „vau“ yra ir namas Nidoje“, – pasakojo žurnalistė.

Ar milijonierius buvo veiksnus, pasirašydamas šį testamentą turi nustatyti teismas. Pusseserė Vanda, matydama šią situaciją, negalėjo patikėti. Moteris pasakojo, jog R.Karpavičiui santuoka buvo šventas dalykas.

R.Karpavičius.

„Aš pažindama Raimondą žinojau, kad jis nesidomi svetimomis moterimis. Jis nebuvo iš tų vyrų, kur laksto paskui svetimas moteris. Jis labai gerbė ir mylėjo savo žmoną ir ne kartą man yra pasakęs: „Jei ne mano žmona Audronė, aš šiandien nebūčiau tuo, kas esu“. Tai, kas įvyko, man nesuvokiama protu iki dabar.

 Aš, pažinodama šį žmogų iš vaikystės ir kad jisai taip galėjo pasielgti, ir taip neatsakingai, ir pagaliau mirties akivaizdoje tuoktis... Jam buvo santuoka šventas dalykas“ – pasakojo turtuolio pusseserė Vanda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder