2020 m. gruodžio 5 d. 11:33 val., šeštadienis

Skaityk dabar

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų nuotrauka, foto

© Neringos GIRDVAINIENĖS ir Vidmanto GIRDVAINIO nuotraukos.

Reklama

Artimiau pažįstantys Vidmantą Girdvainį neleis sumeluoti, kad nieko nėra maloniau, kaip sulaukti jo kvietimo: „Bandau naują receptą, gal nori užsukti?“ Komplimentų vyro gaminamiems patiekalams negaili ir žmona Neringa. „Tik vaikai mano pastangų neįvertina”, – nusijuokia pajūryje puikiai žinomas verslo ir maisto fotografas.

Maisto gaminimas pastaruoju metu viena didžiausių Vidmanto aistrų.

„Bet istorija, kodėl aš pradėjau gaminti, nebus labai romantiška”, – prieš pradėdamas pokalbį nusijuokė vyras.

Pasak jo, tiesiog susilaukus trijų vaikų, tapo aišku, kad nepavyks dažnai pasimėgauti maistu restoranuose ar kavinėse.

„Tiesą sakant, turint tiek vaikų, ir į svečius retai pavyksta išsiruošti. Tad labai greitai suvokiau, kad skanią vakarienę teks gaminti pačiam”, – nuotaikingai pasakojo Vidmantas.

Reklama

Tačiau kulinariniai ieškojimai vyrui taip patiko, kad dabar namuose jis pagrindinis virtuvės šeimininkas.

„Neringai dažniausiai leidžiu tik vaikams maistą paruošti”, – meiliai į žmoną žvilgterėjo vyras, o palaiminga jos šypsena kaip mat išdavė, kad ji dėl to nė kiek nepyksta.

Vidmantas neslepia, kad labiausiai mėgsta gaminti žuvų ir jūrų gėrybių patiekalus. „Įkvėpimo dažnai pasisemiu kelionėse. Kadangi dažniausiai poilsiauti keliaujame į šiltus kraštus, prie jūros, tad natūralu, kad ten visada randame kokį vietinį turgelį, pilną šviežių jūros gėrybių. Žuvų patiekalus mudu su Neringa labai mėgstame, namuose pats ir išrūkau žuvis. Keliaudami nepraleidžiame progos paragauti ir vietinio maisto, tad nauji skoniai įkvepia eksperimentuoti ir savo virtuvėje”, – pasakojo fotografas.

Vyras džiaugėsi, kad jam labai pasisekė, nes kavinės, restoranai kviečia jį fotografuoti patiekalų, tad fotografas gali iš arti pamatyti, kaip maistas ruošiamas, išgirsti daug vertingų patarimų, įgyti neįkainojamų žinių.

„Jau dabar ir pats galiu pakonsultuoti, kaip geriau paruošti vieną ar kitą patiekalą”, – neslėpė maisto mylėtojas.

Reklama

Pasiteiravus, visgi kada jis jaučiasi laimingiausias, ar gamindamas, ar valgydamas, ar fotografuodamas maistą, vyras net nedvejodamas atsakė, kad didžiausią palaimą jaučia gamindamas.

Vidmantas sutiko pasidalyti su „Vasaros ekspreso“ skaitytojais, kaip gardžiai paruošti vėjažuves.

Rūkytos vėjažuvės

Vėjažuvės,

Druska,

Lauro lapai,

Reklama

Pipirai,

Česnakas,

Kadagio uogos,

Kalendrų sėklos.

Šviežias, išvalytas vėjažuves Vidmantas rekomenduoja įtrinti druska ir nurodytais prieskoniais. Laikyti ne mažiau nei 4-5 val. Rūkyti apie 20-30 min. Šitaip paruoštas žuvis galima kepti ir keptuvėje ar orkaitėje apie 10-15 min.

Reklama

Vasaros salotos

Pomidoras,

Agurkas,

Paprika,

Virtas kiaušinis,

Mėlynasis svogūnas,

Reklama

Alyvuogės,

Salotų lapeliai,

Rūkyta arba kepta vėjažuvė,

Druska,

Pipirai,

Džiovintas raudonėlis,

Reklama

Skiltelė cirtinos,

Alyvuogių aliejus.

Visus salotoms skirtus ingredientus gražiai išdėlioti lėkštėje, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus.

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Skaityk dabar

Namuose dirbantiems gyventojams – pareigūnų „dovanėlė“: vienai moteriai suraitė net 12 baudų nuotrauka, foto

Klaipėdoje, Ievos Simonaitytės gatvėje, prie daugiabučių verda tikra drama – gyventojai artėjant...

Tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojais Lietuvoje daugiausia dirba piliečiai iš trečiųjų...

Tarptautinius krovinius gabenančių vairuotojų vergovė (2) nuotrauka, foto

„Kažkur skaičiau, kad laikas, praleistas žvejojant, neįsiskaito į gyvenimo trukmę“, – prasitaria...

Nemuno pakrantes nugulė žvejai: naktinei vėgėlių žvejybai įsirengia net krosnimi kūrenamas palapines, kuriose – lovos nuotrauka, foto

Seimo nutarimu nuo 1998 m. lapkričio 30-oji yra paskelbta Mažosios Lietuvos prisijungimo...

Lapkričio 30-oji ir Mažoji Lietuva nuotrauka, foto

Šiauliuose Kalėdų eglė įžiebta paslapčia nuotrauka, foto

Lietuva, Šiauliuose pradėjo tvyroti kalėdinė atmosfera – praeivių akis jau džiugina ir švenčių...

COVID-19: Ligoninėse gydomas 1981 žmogus, 147 iš jų – reanimacijoje nuotrauka, foto

COVID-19, Ligoninėse gydomas 1981 COVID-19 pacientas, 147 iš jų – reanimacijoje, šeštadienį pranešė...

Ir vėl liūdnas rekordas: užsikrėtė 2848 žmonės nuotrauka, foto

COVID-19, Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 2848 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė...

Pervedė 400 eurų, o susisiekti nebepavyksta nuotrauka, foto

Kriminalai, 2020-12-04 į Klaipėdos m. PK kreipėsi 1993 m. gimusi moteris, kuri pranešė,...

Lietuva, Paskelbta prieš 1 val.

COVID-19, Paskelbta prieš 2 val.

Kriminalai, Paskelbta prieš 2 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...