Konservatoriai - už vienalytę partnerystę

Konservatoriai - už vienalytę partnerystę

Konservatoriai, kurių partijos pavadinime yra žodis „krikščionys", siūlo tai, ko nė vienas tikras krikščionis nenorėtų susapnuoti net baisiausiame košmare - siūlo įteisinti vienalytes partnerystes.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos nariai Paulius Saudargas, Laurynas Kasčiūnas, Vilija Aleknaitė-Abramikienė ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen bei Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą, prašydami į komiteto darbotvarkę įtraukti dar 2017 metais registruotą projektą, kuriuo buvo siūloma įteisinti sutartį dėl bendro gyvenimo.

Anot Seimo narių, naujojo Seimo kadencija pasižymi aktyviais politiniais debatais ir teisinėmis iniciatyvomis dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo.

Tuo metu prieš ketverius metus registruotas projektas neva yra kompromisinis - jis „leistų efektyviai išspręsti kartu gyvenantiems asmenims kylančius nepatogumus ir problemas, tačiau kartu nesukeltų tokių kontroversiškų vertinimų ir pasekmių Lietuvos visuomenėje, kokias sukeltų partnerystės įteisinimas".

„Šio įstatymo projekto nuostatos asmenims padės geriau realizuoti savo teisę į privatų gyvenimą, atsižvelgiant į konkretų tarpusavio sutartinių santykių pobūdį ir tikslą, konkrečiai, vesti bendrą namų ūkį savaime nesukuriant ir šeimos teisinių santykių.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad apklausų duomenys rodo visuomenės palaikymą sprendimui, kuris nekurtų tos pačios lyties asmenų šeimų, tačiau užtikrintų jiems galimybę spręsti praktinius klausimus", - rašoma konservatorių išplatintame pranešime.

Konservatoriai tvirtina, esą reikia „gerbti demokratiškai mus į Seimą išrinkusios tautos valią".

„Būtina Seimo nariams sudaryti galimybę sąžiningai ir skaidriai balsuoti dėl tokį sprendimą siūlančio ir pateikimo stadiją Seime jau praėjusio įstatymo projekto", - rašoma Seimo pirmininkei adresuotame dokumente.

Respublika.lt


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder