Klaipėdiečių lūkesčiai: renovuoti namai, daug jaunimo, pigesni autobusų bilietai

Klaipėdiečių lūkesčiai: renovuoti namai, daug jaunimo, pigesni autobusų bilietai

Likus mažiau nei porai mėnesių iki savivaldybių tarybų rinkimų, klaipėdiečių nuotaikos įvairios: vieni patenkinti esama valdžia ir mano, kad pokyčių nereikia, kiti - drąsiai kalba apie reikalingas permainas mieste, o treti - politika nusivylę ir jokių prošvaisčių miesto ateityje nemato.

Klausėme praeivių nuomonės apie esamą situaciją mieste ir kokių pokyčių jie tikisi iš būsimosios valdžios. Beje, kai kurie kalbintieji įsivaizduoja, kad miesto valdžia turi itin daug galių, pavyzdžiui, gali padidinti pensijas.

Antanas:

"Aš visiškai politika nesidomiu. Ar pavasarį eisiu balsuoti? Dar nežinau, bet ko gero reikėtų. Jei balsuosiu, tai už tą kandidatą, kuris pensiją padidins. Šiandienine Klaipėdos valdžia esu nusivylęs ir labai nepatenkintas. Manau, kad Klaipėdai reikia ūkiško mero, kuris būtų arčiau eilinio žmogaus, suprastų jo problemas."

Olga:


"Aš nesu Lietuvos pilietė, turiu tik laikiną leidimą čia gyventi, tad balsuoti pavasarį, deja, negalėsiu. Dabartinis meras, mano nuomone, yra labai veiklus, kuria sistemas, kaip pritraukti daugiau turistų ir jam tai daryti sekasi. Klaipėda nėra didelis pramoninis miestas, tad reikia ieškoti būdų, kaip pritraukti turistų. Esamos valdžios atstovai mane tenkina, manau, kad jie viską daro teisingai. Gal truputį reikėtų pagerinti automobilių transporto sistemą: norėtųsi didesnių automobilių stovėjimo aikštelių, dažniausiai jos būna sausakimšos, ypač vasarą prie jūros. Jei galėčiau balsuoti, Savivaldybės atstovų nekeisčiau, balsuočiau už tuos pačius."

Dovilė:


"Iki šiol nelabai domėjausi politika, jai atskiro dėmesio neskiriu, nebent kažkokią informaciją pamatau socialiniuose tinkluose, tuomet paskaitau. Gerai žinau, kad reikia ieškoti būdų stabdyti jaunimą, bėgantį iš Klaipėdos. Linkiu naujajam merui atrasti tų būdų."

Denisas:


"Dar nenusprendžiau, ar eisiu balsuoti. Iš naujos valdžios tikiuosi, kad skirs didesnį dėmesį renovuoti namus. Aš gyvenu senamiestyje, ten situacija prasta. Renovuoti namai papuoštų gatves, miestas atrodytų graženis, patrauklesnis turistams. Ir patiems gyventojams mieste būtų jaukiau gyventi. Viešojo transporto kainos yra aukštos, reikia jas mažinti. Miesto valdžiai tobulėti tikrai yra kur."

Jana:


"Aš esu Latvijos pilietė, tai kandidatų į Klaipėdos mero postą net nelabai žinau. Mano nuomone, miesto valdžia turi dirbti žmonėms, lyg klaipėdiečiai būtų jų šeimos nariai. Pastebėjau, kad švietimo sistemoje yra spragų. Vaikai mokyklose mokosi iš sovietinių, aptriušusių vadovėlių, o mokyklų spintos, suolai nusidėvėję. Vaikai - mūsų ateitis, todėl į jų gerovę reikėtų daugiausia investuoti. Iš naujosios valdžios tikiuosi, kad sukurs sistemą emigracijai iš miesto sustabdyti ir pritrauks daugiau perspektyvaus jaunimo."

Onutė:


"Už ką šįkart balsuosiu, dar neapsisprendžiau. Norisi, kad naujasis meras labiau bendrautų su žmonėmis. O ką matome dabar: meras arba visai neatsako į žmonių klausimus, arba juos perduoda savo asistentams."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder