Kai pasiaiškinti turi mokytojas, tai tuoj pat, o kai pačių darže netvarka, tai „soriukas“

Kai pasiaiškinti turi mokytojas, tai tuoj pat, o kai pačių darže netvarka, tai „soriukas“

Visai neseniai žiniasklaidoje pasirodė žinia apie mokytoją Veroniką, kuri pasirinko dirbti ne namuose, o šiltuose ir saulėtuose Maldyvuose. Moteris ten ne tik dirbo, bet ir atostogavo, o kelionės akimirkomis dalijosi feisbuke. 

Mokinių tėvai pasipiktino šiuo mokytojos sprendimu, tačiau skandalas baigėsi visgi mokytojos naudai. Feisbuke Veronika pasidalijo „Mokytojos Maldyvuose“ istorijos pabaiga ir oficialiu pasiaiškinimu. 

„Tai štai, noriu pasidalinti viso „Mokytojos Maldyvuose“ skandalo pabaiga. Ji, deja, ne tokia, kokios tikėtumėtės, nėra nei antraščių, kad mokytoja gavo griežtą papeikimą, nei pasirodė tėvai, kurie „skundėsi“ mokytojos akiplėšiškumu... yra tik neatsakyti klausimai ir laukimas...

Taigi, visa istorija po straipsnio portale pavirto į nebaigtą raganų medžioklę – mokykla pareikalavo pasiaiškinti pagal 2018 m. išleistą direktoriaus įsakymą dėl mokytojo nuotolinio darbo. 

Galvojau, kad kažko nesupratau, nes turime 2020 m. direktoriaus įsakymą „Dėl nuotolinio ugdymo tvarkos“ ir aš visai galėčiau pasiaiškinti pagal jį, nes na naujesnis, pagalvojau, ir mintis parašiau prašantiems pasiaiškinti.

Ne! Atsako jie. Mokytoja, aiškinkitės pagal tą seną „mokytojo nuotolinio darbo tvarką“, ir taškas. Be to, dar su ja susipažinot ir pasirašėt... 2018.

Na gerai, imu gilintis. Punktai, kuriuos „pažeidžiau“, yra 3, trumpai tariant, turėjau parašyti prašymą ir nurodyti savo darbo vietos adresą, turėjau informuoti mokyklos vadovybę, kokiu tel. nr. mane galima pasiekti.

Tada skaitau toliau, jau labai atidžiai, ir randu, kad visi šie punktai gali būti taikomi tik tada, kai mokytojas dirba nuotoliniu būdu savo noru, kad šis dokumentas neatnaujintas ir nepritaikytas NIEKAIP prie esamos situacijos, kai mes visi Vyriausybės bendru nutarimu dirbame iš namų. 

Tuo metu gaunu laišką iš tėvų, kuriame prisegtas pasirašytas dokumentas, kad tėvai mokytoją palaiko, nepritaria puolimui ir yra viskuo patenkinti. Raštas tėvų nusiųstas mokyklos vadovybei su 22 parašais iš 24. 22, nes yra du vaikučiai dvynukai, o sakysit, trūksta dar vieno, tai tie ir paskundė... Turiu nuvilti, vieni pasirašymo metu izoliavosi, tai neturėjo galimybės pasirašyti.

Taigi, esu dėkinga mane palaikantiems tėvams, o su mano pasiaiškinimu galite susipažinti, nes aš taip pat turiu klausimų mokyklos administracijai. Iš jų pusės tyla... Tai kaip suprasti?..

Kai pasiaiškinti turi mokytojas, tai prašom ir tuoj pat, o kai pačių darže netvarka, tai „soriukas“, nespėjom susitvarkyt ir nesvarbu, kad virusas siaučia jau metus, bet jūs, mokytojai, sėdėkit namuose ir dirbkit, neduokdie, rasit galimybę išvykt, oi kaip aiškinsitės!

P. S. norėčiau ne pasiaiškinti, o padiskutuoti, susitarti ir ramiai dirbti, nes, dievaži, mokytis įsakymus paraidžiui – ne tokią profesiją tuomet turėjau rinktis...“ − feisbuke rašė Veronika ir pasidalijo pasiaiškinimo kopija.

Šis mokytojos įrašas sulaukė daug teigiamų reakcijų ir palaikymo. Komentarų skiltyje Veronikos sekėjai sveikino moterį ir linkėjo nekreipti dėmesio į tai, ką kiti kalba. 

Mokytoja Veronika išgarsėjo per 2018 m. mokytojų streiką, jame aktyviai dalyvavo ir ministerijoje gyveno tris savaites.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder