A. Giržadas – apie „Eurovizijoje“ bręstantį pasipiktinimą: „Tai jau kalbama garsiai“

A. Giržadas – apie „Eurovizijoje“ bręstantį pasipiktinimą: „Tai jau kalbama garsiai“

Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė prieš artėjančią kovą „Eurovizijos“ pirmajame pusfinalyje jaučiasi puikiai, bet konkurso užkulisiuose netrūksta dalykų, kurie kelia nerimą, sako mūsų šalies delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

LRT vyriausiasis prodiuseris negaili komplimentų Ievai, kuri puikiai tvarkosi su jauduliu ir, anot jo, yra bene draugiškiausiai bendraujanti Lietuvos atstovė per pastarąjį dešimtmetį.

„Žinoma, ji jaučiasi kitaip nei prieš savaitę. Įtampa, šurmulys daro savo. Taip turi būti.

Bet ji moka susikaupti, atsiriboti, pirmadienį įvykusi pirmoji generalinė pusfinalio repeticija tikrai praėjo neblogai. Nuotaika, atmosfera – darbinė.

Kaip atrodome bendrame pusfinalio kontekste. Spaudos centre žurnalistai sukluso ir plojo tik per kelias dainas. Viena iš jų buvo Lietuvos. Tai – šioks toks ženklas“, - svarstė prodiuseris.

Po Lietuvos atstovės pasirodymo antradienį pusfinalyje dainuos Izraelio dainininkė Netta, laikoma viena ryškiausių šių metų konkurso favoričių.

Tai – nerimą keliantis ženklas, mat kyla rizika nublankti prieš spalvingą izraelietės pasirodymą.

Tačiau A.Giržadas džiaugėsi, kad po Ievos pasirodymo bus rodoma reklamos pertrauka.

„Kai tai sužinojau, puoliau dėkoti šou prodiuseriui Christeriui Bjorkmanui. Tai šiek tiek apsaugos mus nuo didelio triukšmo, spalvų margumyno, kuris yra Izraelio pasirodyme.

Nepasakyčiau, kad man Izraelio daina labai patinka, bet ji – garsi ir ryški. „Eurovizijoje“ tokia daina tikrai gali užgožti prieš ją skambėjusią“, - sakė A.Giržadas.

Lietuvos delegacija po pirmosios generalinės „Eurovizijos“ repeticijos dar nebuvo visiškai patenkinta tuo, kaip buvo nufilmuotas Ievos pasirodymas ir parodyti jam paruošti vaizdo efektai.

„Bet artėjame prie rezultato, kurio norime. Kita vertus, ne mes vieni turime tokių problemų. Dalis konkurso techninės komandos – portugalai, kita dalis – švedai. Kai filmuoja portugalai, jaučiasi atsipalaidavęs, pietietiškas požiūris.

Maždaug, pamanyk – kamera sudrebėjo ar buvo ne ten pasukta, kas čia tokio. Bet „Eurovizijoje“ tikslumas – labai svarbu.

Kita dalis problemos – kadangi šįmet scenoje nėra LED ekranų, ne viena šalis prisivežė dekoracijų, kai kurios – viršijančios leistiną normą. Tarp dainų yra vos 40 sekundžių pertraukėlės, kurių metu reikia vienas dekoracijas nuimti, kitas – pastatyti. Su tokiu uždaviniu susidoroti nelengva“, - svarstė A.Giržadas.

Ievos elgesį „Eurovizijoje“ jis vertina labai gerai. „Ji šiltai bendrauja, jai nereikia sakyti, ką kalbėti, nereikia versti į anglų kalbą.

Net jei jai nepatinka daina, ji sugeba nuo klausimo apie tai išsisukti labai diplomatiškai.

Tai, kaip ji bendrauja ir gyvai, ir socialiniuose tinkluose, manau, gali prisidėti prie jos pasirodymo sėkmės“, - kalbėjo LRT delegacijos vadovas.

Tiesa, jis užsiminė, kad „Eurovizijos“ užkulisiuose jau bręsta pasipiktinimas dėl konkurso rengėjų veiksmų.

Ypač – dėl didelių sumų, kurias tenka sumokėti konkurse dalyvaujančioms šalims. Kalba eina apie viešbučių kainas ir mokesčius už scenos rekvizitą bei efektus.

„Viešbučius privaloma užsakyti per paslaugas „Eurovizijoje“ teikiančią agentūrą. Tada pasižiūri internete ir pamatai, kad tiesiai juos užsakyti būtų galima trigubai pigiau.

Apie tai jau kalbama garsiai, vyksta delegacijų diskusijos. Kainos už scenos efektus jau apipintos legendomis.

Pavyzdžiui, ant Estijos dainininkės suknelės projektuojami vaizdai. Tam reikia dviejų projektorių. Iš estų už tai buvo paprašyta 65 tūkstančių eurų. Tokia kaina – kosminė, net jei tuos projektorius reikėtų scenoje laikyti dvi savaites.

Airių dainininkas paprašė scenai suolelio ir žibinto – daiktų, kuriuos galima įsigyti bet kurioje sodo reikmenų parduotuvėje. Už tai buvo paprašyta 10 tūkstančių eurų.

Tokios kainos verčia dalyvaujančias šalis pradėti garsiai šurmuliuoti“, - sakė A.Giržadas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder