Vasariškai viliojantis žvaigždės iš Vokietijos koncertas

Vasariškai viliojantis žvaigždės iš Vokietijos koncertas

Klaipėdos džiazo orkestras pristato unikalų ir naują projektą – bendrą koncertinę programą drauge su muzikos žvaigžde iš Vokietijos Cecile Verny. Moteriško subtilumo ir vyriškos energijos, afrikietiškos prigimties ir lietuviško užsispyrimo sintezė, pagardinta natūralios gamtos priedais – jau šį šeštadienį, birželio 29 d., 19.00 val. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje. Beje, abejingų nepaliksiantis koncertas nemokamas.

Kęstučio Sovos, Klaipėdos džiazo orkestro vadovo teigimu, naujasis orkestro projektas išties ambicingas.

„Viešnia iš Vokietijos C. Verny atvyksta su neapsakomai gausia patirtimi persmelktu talentu, afrikietiška energija, vokiška precizika bei prancūzams būdingu gurmanišku prieskoniu muzikoje. Tuo metu Klaipėdos džiazo orkestro vyrukams teks visą šią spalvų bei garsų paletę ištransliuoti klausytojui. Iššūkis, ambicija, tikslas ir malonumas. Kartu tai unikali bei niekur negirdėta meninė programa, kuriai dar didesnį išskirtinumą suteiks unikali, vasariškai viliojanti Klaipėdos koncertų salės parko estrados aura“, - sakė K. Sova.

Cecile Verny – dainininkė iš pašaukimo. Ji nesimokė vokalo, tačiau įtaigiai atlieka įvairiausių stilių muziką – nuo bliuzo ir džiazo iki soulo, fanko, pop. Dainininkė 1987 metais įkūrė duetą, kuris vėliau virto trio „Cecile Sings“ ir  kvartetu  „Cecile Verny Quartet“ (CVQ), tapusiu populiariausia solistės grupe. CVQ išleido aštuonis studijinius albumus, kurių vienas pelnė prestižinį „Preis der deutschen Schallplattenkritik“ apdovanojimą. Šiandien C. Verny gali pasigirti ir gausybe savo koncertų, surengtų ne vienoje pasaulio šalyje, tarp jų – Kenijoje, Eritrėjoje, Prancūzijoje, Latvijoje ir kt.

Klaipėdos džiazo orkestras – tai jau uostamiesčio džiazo muzikos „flagmanu“ tapęs kolektyvas, publikai pristatęs ne vieną unikalią koncertinę programą ir nestokojantis puikių atsiliepimų. Jaunas, energingas, emocionalus ir tuo pačiu brandus savo skambesiu bei profesionalumu orkestras nepalieka nei vieno abejingo klausytojo. Šeštadieninio koncerto metu Klaipėdos džiazo orkestrui pirmą kartą diriguos Egidijus Miknius.

Cecile Verny:

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder