Rūkytos žuvies mėgėjai Palangoje turi kuo džiaugtis

Rūkytos žuvies mėgėjai Palangoje turi kuo džiaugtis

Lietuviams poilsis prie jūros neatsiejamas nuo vieno produkto - rūkytos žuvies. Tiesa, pastaraisiais metais ne visi galėdavo sau leisti pasimėgauti šiuo delikatesu, nes kainos išties buvo nemažos. Tačiau šiemet Palangoje itin išaugusi konkurencija verčia prekeivius konkuruoti kainomis, todėl žuvies kainos, kaip kasmet, ne tik nekilo, bet kai kurios ir atpigo.

Kaip pasakojo Turgaus gatvėje žuvimi ne vienerius metus prekiaujanti pardavėja Jelena, šiemet šiek tiek atpigo karšis ir šamas. Tiesa, norintiems taip visų mėgstamo ungurio, teks pakloti išties įspūdingą sumą - net 38 eurus už kilogramą. Tačiau jo kaina ir prieš euro įvedimą buvo nemaža - anksčiau ungurys kainavo 100 litų (apie 29 eur) už kilogramą.

„Dabar konkurencija didžiulė, vien prie turgaus mūsų gatvėje yra penkios prekyvietės. Nebepamatysite nusidriekusių eilių, kaip būdavo prieš trejus metus“, - pasakojo pardavėja.

Jelena pataria netikėti mitais, kad saviems parduodama šviežesnė žuvis, taip sakant „iš po prekystalio“: „Tiesiog būna, paprašo žmogus daugiau, ir pardavėjas nueina paimti iš dėžių, o ne vitrinos, bet tai ta pati žuvis.“

Pardavėja sako, kad visa jų žuvis - iš Norvegijos, ir apie pagautą vietoje galime tik pasvajoti: „Uosto žvejybinio pas mus nebėra, menkių gaudyti šiuo metu jau nebegalima, tai dabar čia žvejai pagauna tik vejažuves ir grundalus, o su jais poilsiautojų tikrai nenustebinsi.“

Tačiau visi pajūrio prekybininkai sako gaunantys išties šviežią rūkytą žuvį, todėl pajūrio poilsiautojai jos skoniu nesiskundžia.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder