Festivalis „Nida“ suskambėjo legendinėmis dainomis

Festivalis „Nida“ suskambėjo legendinėmis dainomis

Penktadienio vakarą prasidėjo visą savaitgalį truksiantis legendinis festivalis „Nida“, pirmą kartą surengtas prieš 25-erius metus. Pirmąją festivalio dieną scenoje skambėjo šlageriai, ilgus dešimtmečius dainuoti jau išėjusių estrados legendų – Stasio Povilaičio, Vytauto Kernagio, Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio.

„Prieš ketvirtį amžiaus, su pirmuoju „Nidos“ festivaliu Lietuvoje prasidėjo pramogų pasaulio pakilimo etapas. Jame savo ryškų pėdsaką paliko daug kūrėjų, mūsų kolegų, kurių šį vakarą jau nėra su mumis. Šis koncertas – tai dovana jiems ir tai epochai, savotiška retrospektyva, kai pažvelgsime į senas geras dainas nauju žvilgsniu“, – sakė festivalio iniciatorius ir prodiuseris Arūnas Valinskas.

Festivalio „Nida“ vėliavą koncerto pradžioje buvo patikėta pakelti Neringos miesto merui Dariui Jasaičiui ir vienam iš festivalio himno autorių – kompozitoriui, dainų tekstų autoriui Gintarui Zdebskiui.

„Ne veltui V. Kernagis mėgo sakyti, kad nereikia kankinti publikos naujomis dainomis, jie nori girdėti tas, kurias gerai žino“, – kalbėjo A. Valinskas.

Senos geros dainos skambėjo Viktoro Malinausko, Ryčio Cicino, Ingos Valinskienės, Deivio ir Renatos Norvilų, Česlovo Gabalio, Romo Dambrausko, Radžio, Vytauto Šiškausko, Irenos Starošaitės ir Žilvino Žvagulio, Lauros Remeikienės, Marijos Grabštaitės, grupių: „Studija“, „Vairas“, „DAR“, „Du Donatai“, „Patruliai“, „el Fuego“ lūpose.

Vienu pagrindinių vakaro akcentų tapo V. Kernagio gerbėjams puikiai pažįstama daina „Baltas paukštis“, ją atliko Č. Gabalis, Deivis, L. Remeikienė ir I. Valinskienė.

Rytoj, antrąją festivalio dieną, bardų skvere prie V. Kernagio-Beno skulptūros bus iškilmingai pristatyti festivalio legendų – Nijolės Ščiukaitės, Nijolės Tallat-Kelpšaitės, Simono Donskovo, Kosto Smorigino ir Viktoro Malinausko delnų įspaudai. Po ceremonijos skvere prasidės dainuojamosios poezijos koncertas „Baladės po skrybėle: Virgis Stakėnas“.

Vakare didžiojoje scenoje publikos laukia festivalio dalyvių populiariausių dainų vakaras, kurį vidurnaktį vainikuos įspūdingi fejerverkai. Po jo ištvermingiausių žiūrovų lauks grupės „Studija“  koncertas ir geriausių „Hiperbolės“ dainų pusvalandis su legendiniu Viktoru Prapru ir „Huge Soul“. Muzikai nutilus festivalio organizatoriai visus pakvies į kiną po atviru dangumi – scenos ekranuose bus rodomas filmas „Maža išpažintis“ su V. Kernagiu, kuriame ir skamba legendinis šūkis „Benai, plaukiam į Nidą!“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder