Alternatyva kelionėms lėktuvu: 5 priežastys šią vasarą leistis į atostogas automobiliu

Alternatyva kelionėms lėktuvu: 5 priežastys šią vasarą leistis į atostogas automobiliu

Koronaviruso pandemija daugumą privertė keisti vasaros atostogų planus. Nors apsaugos priemonės daug kur švelninamos ir valstybės pamažu atveria sienas, dažnas ketina atostogas leisti Lietuvoje. Vis dėlto kelionių išsiilgę gyventojai turi alternatyvą leistis atostogų automobiliu – keliaujant visai šeimai, tai gali būti gerokai patraukliau nei skrydis.

Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS skaičiuoja, kad šeimos 2019 m. sudarė 11 proc. visų bendrovės keltais Klaipėda-Kylis kryptimi plaukusių Lietuvos gyventojų.

„Gyventojų susidomėjimas kelionėmis automobiliu į užsienį augo. Kilusi COVID-19 pandemija padidino visuomenės budrumą, bet noro keliauti neprislopino. Matome palengva atsigaunančias šeimų keliones automobiliais, kurios, persikėlus keltu ir leidžiantis į kelią iš Šiaurės ar Vakarų Europos uostų, tampa patogi ir prieinama alternatyva įspūdžių pasiilgusiems atostogautojams“, – komentuoja Vaidas Klumbys, DFDS viešųjų ryšių ir komunikacijos Baltijos šalims vadovas.

Pašnekovas įvardijo svarbiausias priežastis, skatinančias atostogoms užsienyje rinktis kelionę automobiliu.

1. Patogu pasiimti būtiniausius daiktus

Leidžiantis į kelią su šeima, ypač – mažamečiais vaikais, kyla būtinybė su savimi pasiimti daug daiktų. Keliaujant lėktuvu tai gali reikšti papildomas išlaidas, nes dalis oro linijų apmokestiną registruotą bagažą, kurį dar reikia nusigabenti iki oro uosto ir iš jo.

Šis iššūkis tampa gerokai paprastesnis atostogų vykstant automobiliu. „Net ir vykstant paprasčiausiu automobiliu yra gerokai patogiau su savimi pasiimti ir būtiniausius, ir šeimos laisvalaikiui skirtus daiktus – nuo drabužių ir higienos reikmenų, iki riedučių ir dviračių. Ką jau kalbėti apie kemperius, kuriuose yra visa reikiama infrastruktūra, pritaikyta kelionėms: virtuvėlės, šaldytuvai, saulės baterijos ir pan.“, – pastebi V. Klumbys.

2. Paprasčiau pasirūpinti vaikais

Tolimas skrydis su vaikais keliaujančiai šeimai gali virsti varginančiu išbandymu, nes lėktuve dažnai nėra patogu pasirūpinti savo mažyliais. Pervystyti juos tenka lėktuvo tualete. Jei vaikai reiklesni maistui, juo svarbu pasirūpinti iš anksto. Ilgas skrydis su mažyliu gali apkartinti visą kelionę. O vykstant atostogų automobiliu paprasčiau stabtelėti, kai reikia, ir pasirūpinti vaiku, pailsėti, ir leisti jam pajudėti lauke.

Ilgesnį važiavimą pakeitus plaukimu keltu, tampa dar paprasčiau tenkinti visos šeimos poreikius. „Keltuose įrengtos ne tik įvairių kategorijų kajutės bet ir  vaikų kambariai, kuriuose tėvai patogiai gali pasirūpinti savo mažyliais. Taip pat veikia vaikų žaidimų kambariai, kur mažieji keleiviai gali šėlti ir žaisti drauge su bendraamžiais. Visa šeima gali leisti laiką atvirame denyje, stebėdami krantus ir jūrą arba užkandžiauti šeimai pritaikytame restorane, kur siūlomas ir meniu vaikams“, – vardija DFDS atstovas.

3. Daugiau lankstumo ir laisvės

Vykdami atostogų automobiliu kelionės tempą ir planus diktuojate patys, nes nebereikia taikytis prie skrydžių, autobusų ar traukinių grafiko. Kilus poreikiui ar netikėtai užtikus įspūdingą objektą, kuris net nebuvo įtrauktas į atostogų maršrutą, nesudėtinga stabtelėti ar pakoreguoti savo planus. Tai padeda sutaupyti laiko planuojant pačias atostogas ir padeda išvengti streso, kurio netrūksta kelionėse, kai kiekviena diena turi būti suplanuota kone minučių tikslumu.

4. Mažesnės išlaidos

Pasak V. Klumbio, nemažesnės svarbos priežastis šeimai leistis į kelionę automobiliu yra finansai. Nors lėktuvų bilietų kainos mažėja, o pigių skrydžių bendrovės keliones lėktuvu padarė prieinamas daugumai, skrydis sudaro tik dalį kelionės išlaidų.

„Nuvykę į kitą šalį, dauguma atostogautojų siekia ją apžiūrėti ir daug keliauja. Vykstant nuosavu automobiliu ir mokant tik už kurą, tai visuomet bus pigiau nei nuomotis automobilį, naudotis taksi paslaugomis ar viešuoju transportu, ypač – kai keliaujama su šeima, vaikais. Be to, keliaujant automobiliu paprasčiau pasiekti atokiau nuo pagrindinių turistinių kelių esančias, taigi pigesnes nakvynės, maitinimo įstaigas, kas taip pat leidžia gerokai sumažinti kelionės išlaidas. Be abejo, taupyti padeda ir keliaujančioms šeimoms skirti pasiūlymai, nuolaidos, kurių keliautojams siūlo ir DFDS“, – pažymi pašnekovas.

5. Saugumas

Pažįstama, nuo išorės pasaulio atskirta šeimos automobilio erdvė keliautojams suteikia saugumo ir papildomo komforto jausmą, kuris padeda įveikti stresą, patiriamą atsidūrus naujoje, nepažįstamoje vietoje.

Kol pasaulyje vis dar siaučia virusas, atmintina, kad keliaujant automobiliu paprasčiau išvengti ir žmonių susibūrimo vietų. „Rūpindamiesi savo keleivių saugumu, juos apgyvendiname atskirose kajutėse, ribojame sėdimų vietų salone parduodamų vietų skaičių. Užtikrinti saugų atstumą tarp keleivių dideliame kelte yra palyginti paprasčiau, ir tokiu būdu keliaujančios šeimos kontaktų su aplinkiniais žmonėmis skaičių gali apriboti iki minimumo“, - komentuoja DFDS viešųjų ryšių ir komunikacijos Baltijos šalims vadovas

Šiuo metu su Lietuvos vėliava plaukia 12 bendrovės keltų. 2 iš jų aptarnauja maršrutą tarp Klaipėdos ir Vokietijos uosto Kylio, 3 keltai dirba tarp Klaipėdos ir Švedijos uosto Karlshamno. V. Klumbys pabrėžia, kad bendrovė ėmėsi visų priemonių darbuotojų ir keleivių saugumui užtikri

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder