"Mafijos kronikos": Daktarų apšaudytas Kapucinas sugriovė nusikaltėlių karalystę

"Mafijos kronikos": Daktarų apšaudytas Kapucinas sugriovė nusikaltėlių karalystę

TV3 ir prodiuserių kompanijos „Videometra“ kuriamas atkuriamosios dokumentikos ciklas „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ jau pirmadienį 20.00 val. parodys Daktarų gaujos žlugimą. Kauniečių pora laidoje papasakos tikrą savo šeimos istoriją: vidury dienos apšaudytas vyras tik per plauką liko gyvas, jo žmona dėkinga likimui, kad tai įvyko ne vaiko akivaizdoje.

„Mafijos kronikoms“ išskirtinį interviu davusi moteris lemtingą 2005-ųjų gegužę vargiai galėjo pagalvoti, kad vidurdienį prie gydymo įstaigos jos vyras bus įžūliai apšaudytas nusikaltėlių. Prie automobilio vairo sėdėjusiam žmogui, atsisakiusiam mokėti duoklę Daktarams, staiga teko pažvelgti mirčiai į akis.

Jo žmona neslėps emocijų: pro gydytojo kabineto langą pamačiusi, kaip atrodo kulkomis ištrupintas automobilio stiklas, ji tekina išbėgo į gatvę, nenumanydama, ką ten pamatys... Jos vyras liko suluošintas visam gyvenimui. Tačiau užpuolikai neįveikė jo drąsos. Po šio įvykio jis davė parodymus prieš savo vaikystės draugą – Henriką Daktarą ir jo bendrus. „Mafijos kronikose“ vyras bus vadinamas kaip jaunystėje – Kapucinu.

„Mafijos kronikų“ žiūrovai išgirs buvusius aukštus šalies pareigūnus, taip pat ir Artūrą Paulauską, atvirai sakant, kad jeigu apšaudyto Kapucino byla nebūtų pasiekusi Vilniaus tyrėjų, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę. „Jeigu ne Vilnius, gal būtų apsukta taip, kad pats susišaudžiau kojas“, – svarstys nukentėjęs kaunietis.

Kai H. Daktaras, neva apgailestaudamas dėl šio įvykio, kreipėsi į peršautąjį Kapuciną, šį jau budriai sekė pareigūnai. Nusikaltėlių vadeiva nė neįtarė, kad neilgai trukus prasidės visos jų gaujos baigtis. Jaunų ir ambicingų kriminalistų grupė išsikėlė tikslą sutriuškinti Daktarus. Prireikė laiko ir kantrybės, tačiau darbas davė rezultatų.

Pirmadienio laidoje „Mafijos kronikos” – apie tai, kaip buvo suimti Daktarų gaujos autoritetai, kaip atokioje sodyboje pats H. Daktaras slapstėsi nuo policijos, naudodamasis pokario laikų rezistentų metodais: jokios technikos, telefonų, bendravimas tik per ryšininkus.

Bus atkurtos ir specialiųjų pareigūnų šturmo operacijos. Šių scenų vaizdavimus prieš įjungtas kameras konsultavo pats „Aro“ vadovas Viktoras Grabauskas, o besiveržiančius šturmo grupės pareigūnus įkūnijo tikrieji „Aro“ kovotojai.

„Mafijos kronikose“ nestigs kvapą gniaužiančių vaizdų, gražių moterų, stilingų automobilių, o vieną banditų suvaidins garsus aktorius Algirdas Gradauskas. Laidą žiūrėkite jau pirmadienį 20.00 val. per TV3.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder