Žalieji kokteiliai – skanūs, gundantys ir sveiki

Žalieji kokteiliai – skanūs, gundantys ir sveiki

Vis daugiau kalbant apie žaliavalgystę ir sveiką gyvenimo būdą į dienos maisto meniu „braunasi“ tikras vitaminų užtaisas – žaliasis kokteilis. Jį galima gerti ryte, priešpiečiams, ar net vakare, kai norisi ko nors spalvingo ir skanaus. Tai ne tik gali numalšinti vakare atsiradusį alkį, bet ir sužadinti energiją.

Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Gerai sutrintame kokteilyje žalių daržovių ir vaisių ląstelės yra pakankamai gerai suskaidytos, o tai suteikia organizmui galimybę lengviau pasisavinti maistingąsias medžiagas. Žali kokteiliai tiesiog pradedami absorbuoti burnoje.

Priešingai nei sultys, žali kokteiliai - visavertis maistas, nes juose yra skaidulų, kurios yra labai svarbios šalinant toksinus. Žalius kokteilius labai paprasta pagaminti. Paruošti šį maistingą skanėstą užtenka vos kelių minučių.

Žali kokteiliai lengvai įsiūlomi vaikams, todėl jei jūsų vaikas nevalgo kokios daržovės, galima ją sutrinti ir sumaišyti su bananu ar kokiu kitu vaiko mėgstamu vaisiumi.

Jei norite skanaus, lengvo ir egzotiškos išvaizdos žaliojo kokteilio – rinkitės „Nekaltąją meri“. Šis kokteilis turi pusę vitaminų A ir C paros normos, o pomidoruose esantis likopenas - aktyvus priešvėžinis komponentas. Jis taip pat stimuliuos skrandžio bei žarnyno darbą, tinka sutrikus medžiagų apykaitai.

Norint pagaminti „Nekaltąją meri“, Jums tereikia į smulkintuvą įmesti pomidorus, citriną ir kelis salierų kotus. Paskaninti muskatu, kajano pipirais, Himalajų druska bei įdėti ledo. Toks kokteilis ne tik numalšins troškulį, bet ir sužadins aistras.

 LSVEIKATA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder