Vis daugiau jaunų žmonių Europoje pasigauna COVID-19

Vis daugiau jaunų žmonių Europoje pasigauna COVID-19

Vis daugiau jaunų žmonių visoje Europoje pasigauna COVID-19 virusą, pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

„Remdamiesi valstybių ir regionų pateikiamais duomenimis, mes galime matyti, kad ne vienoje valstybėje ligos atvejų skaičiaus augimas vyksta daugiausia 20–39 metų amžiaus grupėje“, – teigė PSO Europos biuro direktorius dr. Hansas Kluge.

Portalo „Euronews“ duomenimis, kai kuriose valstybėse, kaip Prancūzija ir Vokietija, sveikatos apsaugos ekspertai pastebėjo, kad vis daugiau jaunų žmonių yra nustatomas koronavirusas. Jų teigimu, būtent jauni žmonės yra mažiau linkę laikytis socialinio atstumo ir šiaip turi didesnį kontaktų ratą.

Dr. H. Kluge teigė, kad pats turi dvi dukras ir kuo puikiausiai supranta, kad jos tikrai nenori praleisti vasaros namuose.

Iš tiesų daugelis portalo „Euronews“ kalbintų jaunų žmonių pripažino, kad nors kai kurie jų gyvenimo aspektai dėl koronaviruso pasikeitė, jie ir toliau aktyviai bendrauja su savo draugais – kaip ir prieš COVID-19 pandemiją.

„Manau, kad matausi su tiek pat žmonių kaip anksčiau, tačiau galbūt rečiau dėl sumažėjusių renginių skaičiaus. Man labiau patinka susitikimai lauke, kad nereiktų dėvėti kaukės“, – teigė Prancūzijoje gyvenantis 33 metų Simonas. 

Tačiau jaunuolis pabrėžė, kad jis su savo draugais nutraukė prancūzišką tradiciją susitikus bučiuoti vienas kito skruostus.

Paryžiuje nevyriausybiniame sektoriuje dirbanti 32 metų Sarah teigė, kad ji irgi matosi su tiek pat žmonių, kiek ir prieš pandemiją, ypač nuo birželio, kai Prancūzijoje atsidarė kavinės ir barai. Jos nuomone, daugelis jos pažįstamų nelabai jaudinasi dėl ligos protrūkio ir nori tiesiog grįžti į įprastą gyvenimo tėkmę.

„Aš nesibaiminu viruso, nes esu jauna ir nesu rizikos grupėje. Aš nelabai ir bendrauju su žmonėmis, kurie rizikuoja rimtesnėmis pasekmėmis, – teigė Sarah. – Galiausiai ateina taškas gyvenime, kai noras grįžti į normalų gyvenimą tampa stipresnis nei baimė numirti.“

„Aš manau, kad matausi su tiek pat žmonių kaip anksčiau, – teigė 34 metų Lione gyvenantis Vincentas. – Aš laikausi prevencinių priemonių, tokių kaip kaukių nešiojimas ar rankų plovimas, ir palaikau fizinį atstumą, kai yra įmanoma.“

Simonas ir Vincentas sutinka, kad jie labiau baiminasi viruso perdavimo kitiems nei ligos pasigavimo patys.

Dr. H. Kluge teigė, kad šį išaugusį atvejų skaičių lėmė „žmonių elgesio pokyčiai“. Eksperto teigimu, sveikatos specialistai turėtų pakeisti savo skleidžiamą žinutę jauniems žmonėms, tačiau tai daryti reiktų pozityviau.

„Kaltinti juos yra blogiausia, ką galėtume padaryti“, – teigė PSO ekspertas. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder