Užfiksuotas dar vienas Ebolos viruso protrūkis

Užfiksuotas dar vienas Ebolos viruso protrūkis

Visose Vakarų Afrikos šalyse užfiksuotas dar vienas Ebolos viruso protrūkis, skelbia BBC.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) informuoja, kad tai jau antras toks atvejis per 2015 metus. Siera Leonėje užregistruoti 76 nauji atvejai, Gvinėjoje - 64, o Liberijoje - 3. Nuo 2013 metų gruodžio Ebolos karštinė pasiglemžė daugiau nei 9000 žmonių gyvybes.

PSO teigimu, nauji atvejai reiškia, kad su šia liga reikia kovoti dar įnirtingiau. Nebeužtenka nustatyti ligos židinių, geriau apmokyti personalą ar informuoti žmones apie saugų užkrėstųjų laidojimą.

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) pareiškė, kad greitai iš Liberijos bus patraukti beveik visi JAV kariai. Čia jie padėjo kovoti su mirtinu virusu. Iš 2800 ten siųstų karių beliks 100. Trečiadienį prezidentas paaiškino, jog kova su Ebolos virusu dar tikrai nesibaigė, bet metas imtis kitokių veiksmų.

Nuo epidemijos pradžios užregistruoti 22800 atvejų trijose Vakarų Afrikos šalyse. Tačiau šiose valstybėse susiduriama su vis kitomis problemomis. Tokiu būdu Gvinėjoje žmonės nepasitiki gydytojais ir medicinos personalu. Siera Leonėje gyventojai vis dar nesupranta, kaip svarbu tinkamai palaidoti Ebolos karštine sirgusius ligonius. Per šią savaitę užfiksuota daugiau nei 40 netinkamo laidojimo atvejų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder