Subalansuotas Velykų meniu

Subalansuotas Velykų meniu

Šv. Velykos - čia pat, tad siūlome pasisemti idėjų šventiniam stalui. Įkvepiančiais receptais dalijasi maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. Ji akcentuoja, jog pasiruošimas jokiu būdu neturėtų kelti streso ir nuovargio, todėl jos siūlomi patiekalai - lengvai ir greitai pagaminami, o skonis - vertas komplimentų.

„Man Velykos tikrai nėra apie maistą ir tuo labiau apie persivalgymą. Manau, praėjo tie laikai, kai stalas turi lūžti nuo maisto gausybės. Visada esu už sveiką ir subalansuotą šventinį meniu“, - teigia tinklaraštininkė.

Šiai progai K.Pišniukaitė siūlo į meniu įtraukti kuo daugiau natūralių produktų, šviežių daržovių, aukštos kokybės mėsos. Ir šiuos produktus geriausia pirkti šviežius. Nuolat balanso tarp sveikų ir sočių pasirinkimų ieškanti maisto tinklaraštininkė Velykų stalui sukūrė receptų be glitimo bei turtingus savo maistine verte. „Mano receptuose nėra itin griežtų taisyklių, tačiau visada prioritetą teikiu šviežiems, aukštos kokybės produktams. Kiekius kiekvienas gali didinti arba mažinti pagal savo poreikius. Tikiu, jog šie receptai papuoš kiekvieną Velykų stalą bei patiks ir dideliems, ir mažiems gurmanams.“

 

Įdarytos kiaušinių puselės

 

Tinka ne tik šventinę dieną, bet ir rytą po jos, kuomet ant stalo lieka daug nesuvalgytų virtų kiaušinių.

 

Reikės:

 

- 6 kiaušinių;

 

- šaukšto majonezo;

 

- šaukštelio garstyčių;

 

- šaukštelio obuolių acto;

 

- pusės šaukštelio maltos paprikos;

 

- druskos, pipirų;

 

- 2-4 gabalėlių prosciutto kumpio;

 

- daigų papuošimui.

 

Pirmiausia kietai išvirkite kiaušinius. K.Pišniukaitė rekomenduoja naudoti kambario temperatūros kiaušinius bei dėti juos į jau verdantį vandenį. Ten pat įberti šaukštelį druskos bei šaukštą acto.

 

Pavirus kiaušinius 10 minučių, dėti juos kelioms minutėms į šaltą vandenį ir tik tuomet lupti. Nuluptus kiaušinius pjaukite per pusę ir atsargiai išimkite trynius. Dubenyje trynius sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, actu, paprika, druska ir pipirais. Šia mase įdarykite kiaušinių baltymų puseles. Prosciutto kumpį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Jam iškepus, leiskite kumpiui atvėsti - netrukus jis taps traškus. Šiuos traškučius dėkite ant įdarytų kiaušinio puselių, viską papuoškite daigais.

 

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

 

Šias salotas K.Pišniukaitė vadina nepamainoma alternatyva tradicinei naminei mišrainei. „Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė versija. Mano šeimoje nė viena didesnė šventė nepraeidavo be tradicinės naminės mišrainės, bet ši alternatyva tapo labai mėgstama visų šeimos narių. O vaizdas labai tinka ir puošia būtent Velykų stalą.“

 

Reikės:

 

- 400 g šviežių arba šaldytų žirnelių;

 

- 150 g šoninės;

 

- 150 g čederio sūrio;

 

- saujos ridikėlių;

 

- česnako laiškų;

 

- druskos, pipirų;

 

- 2 šaukštų majonezo;

 

- 4 šaukštų graikiško jogurto.

 

Pirmiausia imkitės žirnelių - jei naudojate šaldytus, juos atitirpinkite. Šoninę ir čederį supjaustykite smulkiais kubeliais. Šoninės gabalėlius paskrudinkite keptuvėje. Dubenėlyje sumaišykite žirnelius, skrudintą šoninę, sūrį, ridikėlius, druską, pipirus, majonezą ir graikišką jogurtą. Prieš patiekiant, salotas papuoškite smulkintais česnako laiškais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder