Škotijoje patvirtintas Ebolos užsikrėtimo atvejis

Škotijoje patvirtintas Ebolos užsikrėtimo atvejis

Iš Vakarų Afrikos į Škotiją grįžusiai Medicinos darbuotojai buvo diagnozuotas Ebolos virusas. Šiuo metu moteris gydoma Glazgo ligoninėje, praneša BBC.

Moteris, grįžusi iš Siera Leonės sekmadienio vakarą, buvo izoliuota Glazgo Gartnavelio ligoninėje. Jungtinės Karalystės sveikatos sekretorius Džeremis Hantas patvirtino, kad moteris bus perkelta į Karališkąją ligoninę Šiaurės Londone.

Šioje ligoninėje įrengtas specialus padalinys, kuriame buvo gydomi Ebola užsikrėtę Viljamas Pulis (William Pooley) ir britų slaugė.

Per spaudos konferenciją Glazge premjerė Nikola Sterdžin (Nicola Sturgeon) akcentavo, kad rizika užsikrėsti Ebolos virusu kitiems Škotijos gyventojams yra labai žema. Ji taip pat pridūrė, kad medicinos darbuotoja kontaktavo tik su vienu kitu asmeniu, kai atvyko į miestą, tačiau tame pačiame lėktuve buvę keleiviai taip pat bus tiriami.

Moteris sekmadienį grįžo į Škotiją per Kasablanką ir Londono Hitrou oro uostus. Pirmuosius Ebolos viruso simptomus ji pajuto pirmadienį. Ją pykino, kankino raumenų, galvos skausmai, moteris jautė nuovargį.

"Škotija ruošėsi šiai galimybei nuo pat Ebolos protrūkio pradžios Vakarų Afrikoje, todėl esu užtikrinta, kad mes esame puikiai pasiruošę", - kalbėjo N. Sterdžin.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder