Sieks naujo statuso Klaipėdos universitetinei ligoninei

Sieks naujo statuso Klaipėdos universitetinei ligoninei

Jau netrukus Vakarų Lietuvos regionas gali turėti tretinio lygio asmens sveikatos priežiūros ir gydymo centrą, kuriuo galėtų tapti Klaipėdos universitetinė ligoninė.

Pasak projekto iniciatorės, Savivaldybės tarybos narės Elidos Mantulovos, toks statusas būtų svarbus ne tik miestui, bet ir visam regionui, mat tokio tipo įstaigos šiuo metu yra tik Vilniuje ir Kaune.

"Viso to reikia tam, kad galėtume tikėtis gauti geresnių ministerijos finansuojamų diagnostikos aparatų, taip pat regionams skirtų lėšų. Kito periodo lėšos bus dalijamos dviem regionams - Vilniaus ir visos likusios Lietuvos. Socialinės sritys bus remiamos, o sveikatos apsauga priskiriama socialinėms sritims.

Miesto Taryba patvirtino prioritetines veiklas. Numatyta, kad Vakarų Lietuvai tokio daugiaprofilinio modernaus centro reikia. Atspėti, kiek regioninės svarbos statusas duos apčiuopiamos naudos, būtų per anksti ir per drąsu. Bet tokio statuso turėjimas galimai atvertų galimybes ateityje", - sakė E. Mantulova.

Ji priminė, kad šį rudenį vyksiančioje Seimo sesijoje bus svarstomas Lietuvos Respublikos strateginio valdymo įstatymo projektas. E. Mantulovos teigimu, jame numatyta daug galių regiono plėtros taryboms.

"Jeigu tokį statusą gautume, regiono savivaldybės galėtų teikti bendrą nuomonę dėl šitų rengiamų teisės aktų projektų, įvertindamos, kiek tai svarbu pačiam regionui. Dabar tie teisės aktų projektai nėra nagrinėjami regione. Einant tuo keliu pasiruoštume ir atsakingiau žiūrėti į pačią sveikatos apsaugos sistemą ir jos teisėkūros aplinką. Didesnis dėmesys būtų skirtas pačiai paslaugos kokybei", - kalbėjo E. Mantulova.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder