Rašytoja Nijolė Kepenienė: "Ir tvarkydami namus mankštinamės"

Rašytoja Nijolė Kepenienė: "Ir tvarkydami namus mankštinamės"

Rašytojai Nijolei Kepenienei rytas be įprastos mankštos sunkiai įsivaizduojamas. "Mankšta - joks vargas. Tiesiog įprotis, kaip ir dantis išsivalyti", - sako 57 metų moteris.

Žinoma, būna dienų, kai dėl įvairių priežasčių rašytojai tenka atsisakyti rytinės mankštos.

"Skirtumas akivaizdus. Jei nepabėgioju, nepasimankštinu - visą dieną stinga energijos, būnu tarsi apsnūdusi", - atvirauja N. Kepenienė.

Pasak jos, pakanka vos 20 minučių kas rytą skirti mankštai - ir visą dieną lydi puiki savijauta. Tad ir visi rašytojos artimieji bei draugai žino, kad net keliaujant šio malonumo ji neatsisakys. Kodėl gi eskursijų metu nepabėgiojus po miestą?

"Rytinė mankšta man įprastas dalykas dar nuo mokyklos laikų. Per tiek metų esu atrinkusi pratimus kurie man tikrai tinka ir padeda. Yra tekę lankyti treniruotes sporto klubuose, tad ir iš jų šį tą sau pritaikiau. Nepersistengiu - šiek tiek pabėgioju, pasimankštinu. Taip pat labai mėgstu vaikščioti. Kadangi turiu šunis, tai neišvengiama. Pavasariop ir šaltoje jūroje mėgstu išsimaudyti", - pasakojo N. Kepenienė.

Moteris pabrėžė, kad fanatiškai nesivaiko jokių mitybos madų, tačiau stengiasi maitintis saikingai, nepiktnaudžiauti mėsa.

"Nesu dietų šalininkė. Ypač jei jų laikantis reikia kankintis. Draugė buvo įkalbėjusi pabandyti grikių dietą, kai valgai tik grikius ir geri kefyrą. Iškenčiau dvi dienas, trečią pasidarė silpna ir mečiau. Manau, kad savo kūnui padedame tik tada, jei viską darome su malonumu, o ne per prievartą. Nemanau, kad kankinantis galima pagerinti sveikatą. Kiek yra tokių istorijų, kai kankinasi kol numeta kelis kilogramus, o paskui jie grįžta su kaupu", - siūlo nesižavėti trumpalaikėmis alinančiomis dietomis N. Kepenienė.

Kur kas geriau tiesiog daugiau judėti. Rašytoja įsitikinusi, kad tos moterys, kurios atsisako namų ruošos ir mieliau samdo žmogų, kuris sutvarkytų jų namus - daug praranda.

"Visada namus tvarkau pati. Juk ne veltui senoliai sakydavo, kad "Prakaitu sau duoną palaistai". Ne tik duoną, bet ir sveikatą", - įsitikinusi rašytoja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder