Produktai sveikiems plaukams

Produktai sveikiems plaukams

Ne paslaptis, kad visos moterys svajoja apie ilgus, blizgančius ir gražius plaukus, o kai kurios dėl tankios ir gražios šukuosenos yra pasirengusios bet kokioms aukoms. Laimė, reguliarūs vizitai į grožio salonus, brangus gydymas, natūralios priežiūros priemonės ir įvairios gudrybės yra prieinami daugeliui šiuolaikinių moterų. Bet ar žinote, kad jūsų plaukų grožis labai priklauso nuo to, ką valgote? Gal ir skamba keistai, bet tai, kas guli jūsų lėkštėje, atsispindės jūsų plaukuose. Juk mes esame tai, ką valgome! Taigi, jei norite ilgų gražių plaukų, atkreipkite dėmesį į tokius produktus:

1. Riebi žuvis

Omega 3 riebiosios nesočiosios rūgštys - geriausios plaukų draugės. Jos atkuria jų blizgesį, subalansuoja odos riebalų gamybą ir stiprina plaukus. O pagrindinis šių rūgščių šaltinis - riebi žuvis. Tunas, lašiša, skumbrė, sardinės, ančiuviai ir silkė - puikūs proteinų šaltiniai. Reguliariai vartokite po kelias žuvies porcijas per savaitę, ir jūsų plaukai bus stiprūs ir blizgės.

2. Kiaušiniai

Tie nusibodę kiaušiniai, kuriuos valgote vien todėl, kad girdėjote, jog jie naudingi, iš tiesų yra vitamino A šaltinis, o šis vitaminas stiprina plaukus, reguliuoja odos riebalų gamybą ir užkerta kelią plaukų slinkimui. Taigi nepamirškite reguliariai per pusryčius valgyti kiaušinių.

3. Graikiniai riešutai ir migdolai

Taip, jais dažnai užkandžiauja sveikos mitybos mėgėjai, bet ar jūs žinojote, kad riešutuose yra daug geležies, kuri yra labai svarbi plaukams? Maža to, mokslo tyrimų duomenimis, geležies trūkumas veikia plaukų tekstūrą, dėl to jie labiau lūžinėja. Užuot griebęsi geležies tablečių, geriau kas 2-3 dienas valgykite riešutų ir plaukai jums "pasakys ačiū".

4. Sezamų sėklos

Žinoma, šį produktą virtuvėje naudojame ne kasdien, tačiau sezamų sėklos padeda pasisavinti vitaminą A. Lengviausias būdas įtraukti sezamų į savo racioną - porą arbatinių šaukštelių įberti į šviežias salotas. Jie ne tik suteiks salotoms neįprastą skonį, bet ir bus naudingi jūsų plaukams.

5. Avokadai

Avokadai - labai naudingas produktas, todėl pagal galimybes reikia šių vaisių įtraukti į valgiaraštį. Iš pradžių gali būti nelengva išsirinkti gerą, prinokusį vaisių, bet laikui bėgant įgusite. Avokadai - puikus vitaminų, biotino, vitamino B, kurie apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo ir atkuria jų blizgesį, šaltinis. Labai tinka jų įdėti į pomidorų salotas.

6. Kepenys

Dėl didelio jose esančių vitamino A ir geležies kiekio kepenys yra labai naudingos odai ir plaukams. Kepenyse taip pat yra vitamino B9, kuris taip pat reikalingas nagams, kad būtų sveiki.

7. Raudona mėsa

Šiandien vis daugiau žmonių apsisprendžia nevalgyti mėsos, tačiau svarbu suprasti, kad mėsoje esantys baltymai, cinkas ir geležis padeda regeneruotis odai ir gamintis keratinui. Joje tap pat gausu vitamino B, kuris reikalingas formuotis plaukų struktūrai.

8. Morkos

Morkose gausu vitamino A, naudingo kietiems ir ploniems plaukams. O dar dėl jose esančio beta karotino ir vitamino C morkos pasižymi antioksidantinėmis savybėmis ir tampa apsauginiu barjeru nuo saulės. Be to, visi žino, kad morkos naudingos akims.

9. Dietiniai papildai

Pravers ir dietiniai papildai, nors jais nereikia piktnaudžiauti. Pavyzdžiui, ginkmedis idealiai tiks plaukams, nes jame gausu cinko ir seleno.

10. Špinatai

Norint gauti visų juose esančių naudingų medžiagų, špinatus reikia valgyti žalius - dėti į salotas. Špinatuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų, kurie stimuliuoja plaukų augimą ir turi įtakos jų tankumui.

Taigi prieš pradedant brangias plaukų gydymo procedūras patariama pamėginti pakeisti savo valgiaraštį ir daugiau skanauti produktų, kuriuose gausu vitaminų ir vertingų maisto medžiagų. Galbūt viskas, ko jums reikia, kad plaukai būtų gražūs ir sveiki, - pakeisti mitybą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder