Prevencinės japonų medicinos ekspertė Lietuvoje Erika Stankevičiūtė: „Šiandien, susidūrus akistatoje su pandemija, mums aktualu įvertinti savo sveikatą“

Prevencinės japonų medicinos ekspertė Lietuvoje Erika Stankevičiūtė: „Šiandien, susidūrus akistatoje su pandemija, mums aktualu įvertinti savo sveikatą“

Prevencinės japonų medicinos ekspertė Lietuvoje Erika Stankevičiūtė: „Šiandien, susidūrus akistatoje su pandemija, mums aktualu įvertinti savo sveikatą“

Prevencinės japonų medicinos ekspertė Lietuvoje Erika Stankevičiūtė lietuviams žinoma gyvenimo būdo, sveikos gyvensenos įžvalgomis, paremtomis japonų kultūros tradicijomis, apie savo kelią, kuriuo šiuo metu eina linkusi filosofuoti, jog kiekvieno mūsų pasirinkimai dalinai yra užprogramuoti likimo, dalinai tėvų ir pačio žmogaus pasąmonės galios veikiami.

Žmogaus senėjimo procesus atskleidžia penkių P sistema

Šiuo metu, kai pasaulis išgyvena sudėtingą laiką dėl Covid -19 viruso, sveikatos prevenciniai žingsniai kaip niekad pasidarė svarbūs ir aktualūs. Erika Stankevičiūtė paklausta, kas yra prevencinė japonų medicina, pristato penkių P sistemą, pagal kurią galima vertinti žmogaus senėjimo procesą ir padaryti tam tikrus prevencinius žingsnius. „Šiandien yra pakankamai pažengusi medicina, kurios dėka galima diagnozuoti žmogaus genetinį kodą. Sveikata vertinama pagal daugybę biologinių markerių. Juos nustačius mes tarsi parašome savo sveikatos pasą.

Kaip žmogaus sensta labai puikiai atskleidžia penkių P sistema, kurią sudaro: kaulų sistema, kraujotakos sistema, sąnarių sistema, nervų sistema ir raumenų sistema. Tai ir yra prevencinė medicina, - diagnozavimas sveikatos būklės ir prevencinis gyvenimo būdas“, - apie prevencinę japonų mediciną pasakojo Erika Stankevičiūtė.

Senėjimas – ne liga

„Pati savęs paklausiu, kaip čia atsitiko, kad mano gyvenimas sukasi prevencinės japonų medicinos temoje“, - šypsosi prevencinės japonų medicinos ekspertė, baigusi tarptautinės ekonomikos studijas Vilniaus universitete, tačiau, kaip pati teigia, visada domėjusis medicina, grožiu.

„Kadangi esu ekonomistė, manęs netenkino vien kalbėjimas apie kremus. Man rūpėjo išspręsti žmogaus senėjimo mįslę. Kas tai yra senėjimas? Juk senėjimas – tai ne liga, tai tik skaičius mūsų pase“, - kalbėjo Erika Stankevičiūtė.

Moteris pasakoja, kad ji laiminga turėjusi galimybę susipažinti su japonų „Anti –age“ (liet. k senėjimo prevencija) asociacijos CEO garbės nariu, kovos su glikeminiu stresu asociacijos prezidentu Yonei Yoshikazu, Došišosos universiteto gastroenterologijos profesoriumi, pasaulyje žinomu lektoriumi, tyrėju, kuris atlieka daug stebėjimų, rašo straipsnius, leidžia žurnalus apie senėjimą.

Profesorius Yonei Yoshikazu padėjo atsakyti lietuvei į klausimus apie senėjimą ir susipažinti su prevencinės japonų medicinos tema, kurios žiniomis šiandien Erika Stankevičiūtė dalinasi su visais ieškančiais sąmoningo gyvenimo būdo sistemos, norinčiais prevenciškai prižiūrėti savo kūną.

Smegenys – tarsi atskiras identitetas

„Šiandien madinga tirti smegenų veiklą, daugelis mokslininkų teigia, kad smegenys yra tarsi atskiras identitetas, ir kad joms galima suteikti netgi kitą pasą“, - pasakoja Erika Stankevičiūtė.

Prevencinės japonų medicinos ekspertė teigia, kad šiandien, susidūrus akistatoje su pandemija, mums aktualu įvertinti savo sveikatą, įvertinti savo imunitetą, savo biologinius resursus, nes viruso sprendimo prevencinis klausimas visuomet atsiduria ties tuo slenksčiu, - kiek žmogaus imunitetas stiprus įveikti virusą ar lėtinę ligą. Šiandien mes susidūrėme su poreikiu prevencinės medicinos ir,  Erikos Stankevičiūtės nuomone, japonų gyvenimo būdas, sveikos gyvensenos tradicijos gali padėti lengviau įveikti šią problemą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder