Pirmųjų šalčio aukų Klaipėdoje išvengta

Pirmųjų šalčio aukų Klaipėdoje išvengta

Praėjusį savaitgalį stipriai paspaudus šaltukui ir žemę užklojus storam sniego sluoksniui, darbo specialiosioms tarnyboms netrūko. Besidžiaugiantiems žiemiškomis pramogomis nuotaiką gadino patirtos traumos, taip pat netrūko ir nušalusiųjų galūnes.

Pasak Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo Rimvydo Juodviršio, praėjusį savaitgalį buvo sulaukta ne vieno skambučio ne tik dėl patirtų traumų, bet ir dėl nušalusių galūnių.

"Šeštadienį buvo trys iškvietimai dėl nukentėjusiųjų nuo šalčio. 2 asmenys - be nuolatinės gyvenamosios vietos, benamiai, ir vienas vaikinas 29 metų, rastas gulintis sniege Kretingos g., jam jau buvo pritemusi sąmonė, bet kraujotaka gera, kvėpavo pats, buvo nuvežtas į ligoninę. Jokių išorinių požymių nebuvo, alkoholio kvapas nuo jo taip pat nesklido, tad neaišku, kas nutiko", - pasakojo vyr. gydytojas. Sekmadienį dėl šalčio poveikio buvo sulaukta dviejų iškvietimų.

"Vienas benamis iš garažo buvo nuvežtas į ligoninę ir vienas 59 metų vyras paimtas iš "Maximos" parduotuvės dėl plaštakų nušalimo, tačiau plaštakas jis buvo nušalęs jau penktadienį Šilutėje, ten jam buvo suteikta pagalba, o sekmadienį parduotuvėje pajuto didžiulius plaštakų skausmus, jis buvo pristatytas į ligoninę.

Penktadienį buvo 5 galūnių traumos, o šeštadienį taip pat 5 traumos, bet jau buvo ir viena nugaros trauma.

Sekmadienį traumų dėl slidžios dangos išvengti pavyko", - tikino R. Juodviršis.

Patruliavo ir policija

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos apskrityje policijos pareigūnai patruliavo ir viešose vietose, tikrino, ar yra laikomasi karantino reikalavimų.

"Klaipėdos mieste, ne patikros postuose, pareigūnai savaitgalį surašė 14 protokolų - vienu atveju neblaiviam asmeniui, kuris viešoje vietoje nedėvėjo kaukės, dar 13 protokolų buvo surašyta piliečiams, kurie buvo namuose, bet iš skirtingų namų ūkių", - komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė. Tikrinant kopas, paplūdimius, parkus ar kitas viešąsias erdves, pasak A. Grauslienės, pažeidimų nebuvo nustatyta, žmonės laikėsi atstumų, dėvėjo kaukes ir žiemos malonumais mėgavosi saugiai bei atsakingai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder