Pašaukimas - dovanoti plačias šypsenas

Pašaukimas - dovanoti plačias šypsenas

Laimingi yra žmonės, atradę savo gyvenimo pašaukimą, kaip akmenį, nuo kurio atsispyrę gali aukštai ir toli šokti. Jie dirba su meile, todėl laimingi ir tie, kuriems nusišypso likimas juos pažinti. Tikrą, nesuvaidintą ir neišmoktą meilę darbui išduoda Klaipėdos gydytojos odontologės Jolantos Leščiuvienės žvilgsnis ir degančios akys, kai ji kalba apie savo pacientus, kliniką ir joje taikomus unikalius dantų gydymo ir atkūrimo būdus, leidžiančius naujais dantimis džiaugtis jau po vieno vizito.

"Atrask viso gyvenimo pašaukimą, tada dirbk savo darbą išdidžiai ir su meile. Meilė - nepaprastai galingas veiksnys. Viską daryk nuolat siekdamas didžiausio meistriškumo. Pasaulis tau atsilygins tokiais nuostabiais būdais, kurių tu net neįstengi įsivaizduoti", - tokiais žodžiais gyvenimo tiesos mokė rašytojas Robinas Sharma.

Šiomis tiesomis savo gyvenime vadovaujasi odontologijos klinikos ,,Vaidenta" vadovė Jolanta Leščiuvienė. Jos darbo sėkmė glūdi požiūryje: "Reikia nustoti galvoti apie save, savo darbo sąlygas, patogumą, galų gale - uždarbį. Svarbu sugebėti į situaciją pažvelgti ne gydytojo, bet paciento akimis, suprasti, ko jam reikia, ir turėti ką pasiūlyti."

Nauja šypsena - iš karto

Iš savo tėvo, žinomo Klaipėdos krašte odontologo, Jolanta Leščiuvienė paveldėjo meilę odontologo darbui ir atjautą gydomam žmogui.

"Mano tėtis buvo dantų gydytojas - nuo mažens mačiau, kas yra atsakomybė ir atsidavimas pacientui", - sakė šiandien klinikai, kurią prieš du dešimtmečius įkūrė jos tėvas Zenonas Vaičekauskas, vadovaujanti moteris.

"Dažnai tenka keisti laisvalaikio, savaitgalio planus, nes negaliu pasakyti žmogui "ne", jei žinau, kad galiu padėti", - prisipažino gydytoja.

Be įgimto jautrumo kitam žmogui, duktė iš tėvo paveldėjo norą mokytis ir nuolat tobulėti, kad galėtų savo pacientams pasiūlyti tai, kas šiandien odontologijos srityje yra naujausia ir pažangiausia, kad dantų gydymas ir atkūrimas taptų kiek įmanoma paprastesne, greita ir neskausminga procedūra. Iš gydytojo tai reikalauja labai aukštos kvalifikacijos ir gerų profesinių įgūdžių.

Pasak "Vaidentos" vadovės, kartais žmonės nė neįtaria, kokias galimybes suteikia šiuolaikinė odontologija, todėl visai be reikalo bijo, delsia ir kenčia fizinį bei psichologinį nepatogumą. Kaip vieną tipinių pavyzdžių moteris nurodė atvejus, susijusius su dantų atkūrimu, kai pašalinus nesveiką, nebepagydomą dantį ir jo šaknį, žmonės pasmerkia save keletą mėnesių gyventi su tarpu tarp dantų, belaukiant, kol sugis buvusio danties vieta.

SCHEMA. Visi vieno žandikaulio dantys tvirtinami ant 4 implantų. Implantai sriegiami ir dantys uždedami per vieną vizitą.

"Mūsų klinikoje nauji dantys atkuriami iš karto, be jokio laukimo. Kad galėtumėm visą gydymą atlikti per vieną dieną, savo darbe mes taikome ypatingą paviršių turinčius implantus, kuriuos galime patikimai įtvirtinti ir ant jų iš karto dėti laikinus dantis. Tai vadinama "momentiniu apkrovimu". Šis optimaliai greitas ir patikimas dantų atkūrimo metodas yra patvirtintas ilgalaikiais moksliniais stebėjimais ir pasauline gydymo praktika. Mūsų klinikoje "momentinis apkrovimas" sėkmingai taikomas jau daugelį metų. Jis ypač praverčia tais atvejais, kai reikia pašalinti dantį matomoje vietoje. Tokiu atveju yra taikomas momentinis implantavimas, kai sugedęs ar sulūžęs dantis pakečiamas dantų implantu vienos procedūros metu. Iškart uždedamas laikinas dantis. Su laikinu dantimi žmogus gali normaliai kramtyti, kalbėti, gražiai atrodo.

Pasak J. Leščiuvienės, galimybe iš karto po implantavimo tvirtinti laikinus dantis labai džiaugiasi ir "Vaidentos" klinikoje besigydantys, į kitas šalis emigravę lietuviai bei iš Kaliningrado ir kitų kaimyninių šalių trumpam atvykę pacientai. Vieno vizito į Lietuvą metu jiems atliekamas implantavimas ir iš karto uždedami gražūs, labai natūraliai atrodantys laikini dantys. Po kelių mėnesių, atvykus kitam vizitui, gaminami nuolatiniai dantys, kurie vėliau tvirtinami.

Panacėja praradusiems visus dantis

Gydytoja papasakojo, kad nemažą dalį "Vaidentos" pacientų sudaro žmonės, kuriems reikia atkurti visus dantis. Jiems gali būti taikomas metodas, kai per vieną vizitą atkuriami visi abiejų žandikaulių dantys.

"Per vieną vizitą, jeigu reikia, pašalinami nebepatikimi ar sugedę savi dantys. Vieno žandikaulio dantų atkūrimui paprastai pakanka 4 dantų implantų. Tą pačią dieną ant jų uždedami gražūs, patogūs, natūraliai atrodantys laikini dantys, kurie maždaug po pusmečio pakeičiami nuolatiniais. Šiai metodikai jau 18 metų. Ji moksliškai pagrįsta ir laiko patvirtinta, - sakė klinikos vadovė. - Pagrindiniai metodikos pranašumai tie, kad galima išvengti kaulo priauginimo procedūrų, viskas atliekama per vieną vizitą ir iš mūsų klinikos žmogus iškeliauja jau su dantimis."

Siekdami, kad gydymas dantų implantais būtų tikslus, saugus ir patikimas, klinikos specialistai pasitelkia kompiuterines technologijas. Kompiuteryje sukūrus tikslų erdvinį žandikaulio modelį, praktikoje tai padaryti labai lengva ir - svarbiausia - saugu.

"Atėję be dantų žmonės išeina su gražia šypsena. Pasikeičia ne tik jų veido išraiška - nušvinta akys, gyvenimas jiems įgauna naujų spalvų. Juk tie, kas iki tol gyveno su nuimamais protezais, paprastai negalėjo normaliai kramtyti, laisvai bendrauti, nebijant, kad tas protezas staiga iškris. Kiekvieną kartą, atkurdama visus dantis, jaučiuosi grąžinusi žmogui paprastą, kasdienę laimę šypsotis ir mėgautis gyvenimu", - džiaugėsi Jolanta Leščiuvienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder