Palangos medikai kovoja su alkoholio, o ne karščio pasekmėmis

Palangos medikai kovoja su alkoholio, o ne karščio pasekmėmis

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento medikai jau pajuto prasidėjusio vasaros sezono karštį – per parą sulaukta 59 pacientų. Daugelis jų – neblaivūs ir traumuoti, medikus neramina tai, kad tarp neblaivių pacientų daug moterų.

Pasak ligoninės Palangos departamento vedėjos Laimutės Ežerinskienės,  Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriuje – sezoninė apgultis.

„Per parą sulaukėme 59 pacientų, iš jų – 19 vaikų. Faringitas, laringitas, tonzilitas, šlapimo takų uždegimas, šilumos smūgis. Tokios pagrindinės vaikų bėdos. Orai įkaitę, o vanduo jūroje šaltas. Ledai ir kondicionieriai daro savo. Suaugusiųjų problemos visai kitokios.

Šiemet kol kas didžiausia problema – alkoholis ir su juo susijusios problemos“, – pasakojo L.Ežerinskienė.

Pasak gydytojos, žmonės tampa pilietiški – pamatę nugriuvusį žmogų, skambina greitajai, o ši visus veža į ligoninę.

„Neblaivūs ir susimušę, nugriuvę ir traumas patyrę poilsiautojai kurorto kasdienybė. Šiemet pastebime tarp tokių pacientų daugėjant moterų. Jaunos, 20-40 metų amžiaus. Į alkotesterį vidutiniškai įpūtė 3 promiles“, – sakė gydytoja.

Palangoje nėra išblaivinimo įstaigos, tad saiką praradę lėbautojai dažnai atsiduria medikų globoje.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamentas jau seniai įprato prie sezoniškumo. Vasarą, plūstelint minioms svečių ir poilsiautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, čia gerokai sustiprinamos pajėgos.

Palangoje keturiems sezono mėnesiams dirbti priimama kvalifikuotų gydytojų  pediatrų, kad ištisą parą būtų užtikrinta ambulatorinė pagalba vaikams. Vasarai Palangoje papildomai įdarbinama ir slaugytojų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder