Odos priežiūros žiemą taisyklėsnuotraukos

Odos priežiūros žiemą taisyklėsnuotraukos

Žiemą oda sunkiai atlaiko ne tik išsausėjusį patalpų orą, bet ir staigius temperatūros svyravimus - iš šalto lauko į šiltus namus ir atgal. Kaip prižiūrėti odą žiemą?

Muilą ir vandenį - pamirškite

Muilą (net tausojamąjį kreminį), valomąsias putas, spiritinius losjonus atidėkite į šalį, kol lauke atšils. Veidui prausti netiks net paprastas vanduo. Šiais mėnesiais svarbu nepažeisti apsauginio sluoksnio, kurį kovodama su šalčiu ir išsausėjimu sukuria pati oda, - vadinamąją hidrolipidų plėvelę. Užuot veidą prausę, jį valykite kosmetiniu pieneliu, nespiritiniu losjonu, švelniu toniku, kurie odos nesausina, tausoja jautrią odą.

Drėkinamųjų kremų pavojai

Atsargiai su drėkinimu! Nemanykite, kad šaltas lietus ir šlapias sniegas odą drėkina, priešingai, jie ją traumuoja. O tokie daugelio mėgstami drėkinamieji kremai šaltyje yra pavojingi. Žinoma, veido nenušalsite, bet kreme esantys drėkinamieji komponentai sušąla ir odą drasko, ją gadina. Yra ir kitas pavojus: išsausėjusiame namų ore kai kurie drėkinamųjų kremų ingredientai, pritraukiantys drėgmę, ima elgtis nusikalstamai. Kadangi išsausėjusiame ore drėgmės nėra, tos medžiagos pradeda ją traukti iš giliųjų dermos sluoksnių. Rezultatas - oda išsausėja. Išimtis - hialurono rūgštis ir chitozanas, nes jie ne tik drėkina, bet ir odos paviršiuje sudaro apsauginę plėvelę, kuri neleidžia vandeniui išgaruoti. Bet ir čia būtinas atsargumas: teptis tokiais kremais geriau likus ne mažiau kaip valandai iki išėjimo į lauką. Visus kitus drėkinamuosius kremus geriau naudoti vakare, likus valandai iki miego. Gerai jais pasitepti po vakarinio dušo, dar drėgną odą. Dieną odą tiesiog ant makiažo galima apipurkšti terminių šaltinių vandeniu.

"Pamaitinkite" odą

Daugelis moterų įsivaizduoja, jog esant minusinei temperatūrai oda išskiria pakankamai riebalų, kad pati apsigintų nuo išmėginimo šalčiu. Iš dalies tai tiesa, odos ląstelės gamina tirštą riebalinį sekretą, kuris apsaugo nuo vėjo, sausėjimo ir šalčio. Bet kosmetologai mano, kad tokios natūralios apsaugos neužtenka, odą reikia papildomai maitinti.

Odai "skaniausia", aišku, kremas. Įprastus dieninius kremus keiskite maitinamaisiais su aktyviais komponentais, aliejais, vitaminais ir mineralais. Tačiau tokie kremai netinka riebiai odai, jai labiau patiks lengvi kremai su nesočiosiomis riebalų rūgštimis. Jei oda sunkiai pakelia šaltį (veidas atrodo blyškus, papilkėjęs, pastebimi nelygumai), papildomai maitinkite ją antioksidantais, augalų ekstraktais, kedrų ir simondsijų aliejumi.

9 kosmetologo taisyklės:

1. Šaltuoju metu rinkitės kremą ne tik su vitaminu E, bet ir su vitaminu D.

2. Jei kapiliarai yra linkę plėstis, naudokite kremus su vitaminu K.

3. Jei oda labai sausa, į toninį kremą galima įmaišyti truputį drėkinamojo, gerai išmaišyti ir pasitepti likus pusvalandžiui prieš išeinant iš namų.

4. Esant minusinei temperatūrai, nereikėtų makiažui naudoti sausos kosmetikos, geriau rinktis riebius skaistalus, skystą apvadą ir kreminius vokų šešėlius. Prieš eidamos į lauką plonai papudruokite veidą biria pudra.

5. Stenkitės gerti kuo daugiau vandens: jis padės odai normalizuoti riebalinių ląstelių darbą ir atlaikyti šalčius.

6. Namuose naudokite oro drėkintuvą.

7. Net jei šąlate, stenkitės nesiprausti po labai karštu dušu ar karštoje vonioje. Kuo karštesnis vanduo, tuo labiau išsausėja oda.

8. Po vandens procedūrų nesitrinkite šiurkščiu rankšluosčiu, tik švelniai nusausinkite odą minkštu.

9. Aktyvaus raukšlių mažinimo procedūras, mineralines dumblių kaukes, taip pat drėkinamąsias su kolagenu geriau atidėti iki pavasario, kai po šalčių odą reikės intensyviai drėkinti.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder