Moksleiviams pasakoja apie sporto svarbą

Moksleiviams pasakoja apie sporto svarbą

Paaiškinti vaikams sporto svarbą sveikatai, supažindinti su sporto šakomis ir ugdyti įprotį sportuoti - tokį tikslą kelia vienas Klaipėdos sporto klubas, ėmęsis organizuoti nemokamus užsiėmimus klasėms.

Jau antrus metus sporto klubas "Šansas" kviečia mokyklas, kuriose ugdomi pradinukai, apsilankyti organizuojamuose pažintiniuose užsiėmimuose.

Pasak sporto klubo vadovo Arūno Jociaus, akcentuojama, kad Klaipėda - gražiausias, geriausias miestas, bet norima atidžiau pažvelgti į sveikatingumo pusę, supažindinti vaikus su sportu, aiškinti, kad svarbu sportuoti dėl sveikatos.

"2014-aisiais pasisiūliau vienos mokyklos pradinukus supažindinti su sportu, aktyviu laisvalaikiu, sužinoti, kas yra fitnesas, sveikata, sveikas gyvenimo būdas. Tokiu mano pasiūlymu susidomėjo 26 klasės ir kasdien pusantros valandos vyko užsiėmimai su auklėtojais, treneriais, kineziterapeutu", - idėjos sėkme džiaugėsi A. Jocys.

Sporto klubo vadovas teigė, kad šiemet jau sulaukė 18 klasių, panorusių daugiau sužinoti apie sportą.

"Viskas yra nemokamai, nes norime, kad šia galimybe susidomėtų kuo daugiau mokyklų, kuriose yra pradinukų, kad jie nuo mažens suprastų judėjimo, sporto svarbą sveikatai, kūnui, grožiui. Ypač į pradinukus smagu žiūrėti, kai išbando įvairias sporto šakas", - šypsojosi A. Jocys.

Pokalbininkas užsiminė, jog užsiėmimai prasidėjo vasario pradžioje, tačiau jei bus daugiau norinčiųjų prisijungti, pažintinę veiklą bus galima pratęsti.

Daugiau informacijos galima gauti parašius el. paštu [email protected].

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder