Mėtos nauda sveikatai

Mėtos nauda sveikatai

Mėtą rekomenduoja vartoti dažniau:

Mėta stimuliuoja svorio kritimą ir gerina virškinimą.

Mokslininkų įrodyta, kad mėta ne tik išvaduos jus nuo dirglumo ir nervingumo, bet ir padės sulieknėti. Tai liudija tyrimų rezultatai, kurie įrodo, kad dėl energetinės raumenų apykaitos padidėjimo mėta gali stimuliuoti svorio kritimą.

Mėta atlieka tausojančią detoksikaciją.

Mėtos pagalba galima išvalyti organizmą nuo nereikalingų šlakų ir toksinų. Aromatinės mėtos lapeliai įtakoja virškinimo gerinimą, pykinimo malšinimą, o taip pat yra puiki pagalbinė priemonė organizmo sveikatos palaikymui dietos metu, papildydama maisto medžiagų ir vitaminų trūkumą. Be to, mėta pasižymi tulžį ir šlapimą varančiu poveikiu.

Mėta gerina odos būklę.

Mėta palankiai veikia odą ir įtakoja jos stangrumo ir minkštumo padidėjimą. Be to, į augalo sudėtį įeinančios naudingosios medžiagos daro odą sudrėkintą, o išorinis mėtos naudojimas valo, nuima uždegimą ir pasižymi antiseptinėmis savybėmis, galinčiomis pašalinti aknę ir užgydyti žaizdeles.

Mėta daro įtaką produktyvumo didėjimui.

Vienas iš mokslininkų tyrimų nustatė, kad net pauosčius mėtos galima pakelti motyvaciją ir pasikrauti energija. Dažniausiai specialistai tvirtina, kad mėtos kvapas gali būti naudingas budrumo, motyvacijos ir produktyvumo padidinimui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder