Liūdna žinia odontologams: greitai dantys pasitaisys patys

Liūdna žinia odontologams: greitai dantys pasitaisys patys

Greitai kiekvieno vaiko ir kai kurių suaugusiųjų siaubas – odontologo grąžtas – gali tapti praeities dalyku. Britų mokslininkai teigia, kad jau po trejų metų gali būti pradėta taikyti technologija, kuri leis dantims... pasitaisyti patiems.

Kaip skelbia Jungtinės Karalystės spauda, naujoji technologija, paremta elektros impulsais, leis dantims pasitaisyti natūraliai be jokio gręžimo ir plombavimo. Londono „King’s“ koledžo Odontologijos instituto profesorius Nigelas Pittsas naujienų kanalui „Sky News“ sakė, kad vyksta nuolatinis mineralų judėjimas iš žmogaus dantų ir į juos. Tačiau elektros impulsai gali padaryti taip, kad dantys pritrauktų mineralus.

„Mes atkuriame dantis elektros impulsais paskatindami kalcio ir fosforo pritraukimą“, – sakė profesoriusir pridūrė, kad tikimasi, jog naujasis metodas kainuos beveik tiek pat kaip ir dabartinis dantų gydymas.

Be to, naujoji technologija leis ir balinti dantis.

Skelbiama, kad britų bendrovė „Reminova Ltd“ ieško investuotojo į naująją technologiją, kurią bus galima naudoti jau po dvejų ar trejų metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder