Ligoninei – gausios menininkų dovanos

Ligoninei – gausios menininkų dovanos

Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, menininkai nešini dovanomis praveria Klaipėdos jūrininkų ligoninės duris, kur rengiama tradicinė Advento popietė „Ant gerumo sparnų“. Šiemet menininkai dalį savo kūrybos vėl įkurdino ligoninėje – jos kolekciją papildė 20 naujų meno kūrinių.

Tarp Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius tokia bendrystės tradicija puoselėjama jau trečią dešimtmetį.

„Ligoninė šiemet minėjo 25-metį, o akcija joje vyksta jau 23-čią kartą. Laiko patikrinta draugystę mes labai branginame ir seniai neabejojame, kad kiekvienas meno kūrinys, puošiantis ligoninės aplinką, prisideda prie gydymo proceso“,– sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Neringa Poškutė – Jukumienė taip pat džiaugėsi tokia ilgaamže draugyste ir neslopstančiu dailininkų entuziazmu.

„Taip gera, kad spindinčių dirbtinių kalėdinių niekučių šurmulyje galime pasidžiaugti tikrais ir tvariais dalykais. Labai džiaugiuosi, kad įkopusi į trečią dešimtmetį mūsų draugystė neblėsta, dailininkų, norinčių joje dalyvauti, nemažėja, atvirkščiai, prie akcijos jungiasi jauni menininkai, vos tapę sąjungos nariais. Yra menininkų, kurie nepraleido nė vienos akcijos. Mūsų draugystė unikali ir jai tikrai lemta gyvuoti ilgus metus“, – sakė N. Poškutė – Jukumienė.

Šiemet ligoninė, atsidėkodama menininkams pradėjo naują tradiciją ir įsteigė „Gerumo sparnų“ nominacijas. Pirmoji – nuoširdumo – nominacija teko keramikei Daivai Ložytei.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

Medikų ir menininkų draugystė prasidėjo prieš 23 metus po dailininkės Sofijos Kanaverskytės vizito neseniai duris atvėrusioje ligoninėje, kur tuščios palatų sienos, paciento akimis žiūrint, jai pasirodė per daug liūdnos. Čia trūko grožio akims, peno mintims ir atgaivos sielai.

Nuo to laiko daugiau nei per 120 menininkų padovanojo ligoninei per 600 darbų, išleisti du meno albumai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder