Lietuvai vis dar nepavyksta atsikratyti vaikiškų ligų

Lietuvai vis dar nepavyksta atsikratyti vaikiškų ligų

Medikai sako, kad kai kuriems tėvams neskiepijant savo vaikų kol kas nepavyksta sustabdyti vadinamųjų vaikiškų ligų. Europos medikai siekia, kad iki kitų metų regione neliktų tymų ir raudonukės atvejų, o iki 2018-ųjų – ir poliomielito. Apie tai bus diskutuojama ketvirtadienį Vilniue vykstančioje užkrečiamųjų ligų konferencijoje. 

Medikų teigimu, siekiant sustabdyti vadinamąsias vaikiškas ligas reikia paskiepyti nemažiau kaip 95 proc. vaikų. Lietuvoje paskiepijama maždaug 93 proc., tačiau, pasak Nerijos Kuprevičienės iš Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos, šis skaičius nepakankamas.

Dalis vaikų nepaskiepijama dėl emigracijos. Kiti tėvai abejoja vakcinų saugumu, mano, kad šiomis ligomis susirgti neįmanoma arba geriau jomis persirgti natūraliai.

Tačiau N. Kuprevičienė teigia, kad tai – nepagrįsti mitai. Pavyzdžiui, Amerikoje dėl skiepų visiškai išnyko tymai. Tokiu pat būdu prieš kelis dešimtmečius pasaulyje buvo išnaikinti raupai.

Nuo 2016-ųjų Lietuvoje darželius galės lankyti tik tie vaikai, kuri bus paskiepyti nuo tymų, raudonukės ir poliomielito.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder