Krūtų navikams aptikti - tomosintezės tyrimas

Krūtų navikams aptikti - tomosintezės tyrimas

Pastaruoju metu medikai kalba apie tai, kad rimtomis ligomims serga vis jaunesni žmonės, "jaunėja" ir vėžys. Ypač skaudi statistika atskleidžia, kad kasmet vien nuo krūties vėžio miršta apie 600 moterų, o tūkstančiai diagnozės dar nežino.

UAB "Salvijos" medicinos centras pirmasis Klaipėdoje įsigijo ir atlieka krūtų tomosintezės tyrimus, kuriais galima aptikti ankstyvos stadijos krūtų navikus. Pasak centro atstovų, tai - itin informatyvus tyrimas.

Pasak "Salvijos" medicinos centro vadovo Romualdo Bitauto, aptikti ankstyvos stadijos krūtų navikus galima naudojantis naujausia įranga, atliekant 2 kartos tomosintezės tyrimą.

Naudojamas "Giotto Tomo" skaitmeninis mamografas, kuriuo atliekamas jau įprastas mamografijos tyrimas bei tomosintezė. Šį aparatą galima lengvai pakreipti į norimą poziciją, yra mažesnė radiacijos dozė, skenuojama plačiu kampu, kas leidžia sukurti optimalų 3D vaizdą. Sykiu naudojamas specialus 3 kartos amorfinio seleno jutiklis su gaunamais rezultatais, optimizuotais tomosintezei.

Aukštos raiškos vaizdo monitorius parodo mamogramos arba tomosintezės nuotraukas per kelias sekundes, tad gydytojas radiologas ar radiologijos technologas gali jas peržiūrėti.

TYRIMAI papildo vienas kitą - skaitmeninėje mamografijoje matomas pakitimas (kairėje), o tomosintezė parodo dar vieną pakitimų vietą ir parodo daugiacentrį neoplastinės patologijos pobūdį.

"Tokį aparatą įsigijome pirmieji Klaipėdos regione ir galime pasiūlyti moterims išsamius ir tikslius tyrimus. Tomosintezė papildo skaitmeninės mamografijos tyrimo rezultatus, galima lengviau identifikuoti pakitimus, gydytojai gali nustatyti tikslesnę diagnozę bei sekti, ar taikomas gydymas yra efektyvus", - pasakojo R. Bitautas.

Mamografiją pirmą kartą patartina atlikti moteriai sulaukus 40 metų, jaunesnių moterų krūtų tyrimai atliekami čiuopiant, ar nėra sukietėjimų ir kt.

Jeigu dėl hormonų kiekio padidėjimo prieš mėnesines atsirandantis skausmas išlieka ilgesnį laiką arba apčiuopiamas darinukas, be to, jei krūtis buvo traumuota ar atsiranda keistas pojūtis, ypač vienoje krūtyje, medikai ragina būtinai pasitikrinti krūtis.

Mamografiją būtina atlikti, kai įtariamas vėžys, kai yra padidėję pažastų limfmazgiai, o krūtyse mazgų neapčiuopiama, kai krūtys yra labai didelės ir užčiuopti darinių neįmanoma, kai krūtis buvo stipriai traumuota, kai buvo vienos krūties vėžys, naudojant hormonus, kai ilgas estrogenų poveikis (ankstyva mėnesinių pradžia, vėlyva menopauzė), kai sergama mastopatija, kai taikoma chemoterapija ir kt. Kai yra rizikos faktoriai (mama, močiutė sirgo krūties vėžiu), mamografiją rekomenduojama atlikti nuo 35 m.

UAB "Salvijos" medicinos centre Klaipėdoje, Jūreivių g. 19, moterims atliekami nemokami tyrimai - profilaktinė mamografija pagal Sveikatos apsaugos ministerijos programą moterims nuo 50 iki 69 metų amžiaus. Profilaktinis tyrimas atliekamas kas dvejus metus su šeimos gydytojų siuntimais. Registracija šiam tyrimui - tel. (8 46) 490935.

Taip pat tyrimus galima pasidaryti ir privačiai, už juos sumokant.

Be mamografijos ir tomosintezės tyrimų, "Salvijos" medicinos centre ir UAB "Salgymeda" teikiamos reabilitacijos paslaugos, konsultuoja onkologai, chirurgai, ortopedai-traumatologai, akušeriai-ginekologai, gastroenterologai, nefrologai, otolaringologai, kardiologai, endokrinologai, oftalmologai. Taip pat atliekamos echoskopijos, prostatos biopsijos, užrašomos elektrokardiogramos bei atliekami kiti tyrimai.

Visi laboratoriniai tyrimai atliekami bendradarbiaujant su medicininių tyrimų laboratorija "Antėja", o pacientų patogumui šalia medicinos centro veikia itin žemomis kainomis pasižyminti vaistinė.

Radiologo konsultacijai ir privačiam mamografijos tyrimui registracija tel. (8 46) 490934, 8 615 43209, daugiau informacijos www.salvija.lt. Medicinos centro darbo laikas pirmadieniais-penktadieniais nuo 8 iki 20 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder