Kosmetologė pataria, kokia turėtų būti veido odos priežiūros rutina šaltuoju sezonu

Kosmetologė pataria, kokia turėtų būti veido odos priežiūros rutina šaltuoju sezonu

„Šaltojo sezono metu daugelis skundžiasi veido odos išsausėjimu – dehidratacija, sudirgimu, paraudimu, dilgčiojimu, pleiskanojimu ir pan. Todėl pagrindinė užduotis žiemą – apsaugoti odą nuo šių nemalonių problemų ir kitų neigiamų išorės faktorių“, - teigia kosmetologė ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytoja Urtė Šveiterienė. Daugiau nei 10 metų patirtį kosmetologijos srityje sukaupusi specialistė primena, kokia turėtų būti veido odos priežiūros rutina žiemą, kad išvengtume odos problemų.

Ryto rutina:

  • Veido odą prausiame mūsų odos tipui tinkančia prausimosi priemone (jeigu oda itin sausa ir dehidratuota, tuomet prausimosi priemonę naudojame tik vakare, o ryte veidą prausiame tik šiltu, kūno temperatūros vandeniu).
  • Po prausimosi, nusausiname veido odą rankšluosčiu ar vienkartine servetėle ir tonizuojame drėkinamuoju veido odos toniku/losjonu be alkoholio, kuris atstato normalų odos PH ir paruošia veido odą tolimesniems kosmetikos produktams.
  • Tepame drėkinamąjį arba pagal odos problemą parinktą aktyvių veikliųjų medžiagų serumą/ koncentratą.
  • Paakių kremas.
  • Tepame dieninį veido kremą, parinktą pagal odos tipą bei būklę (dieninis kremas sausai, brandžiai ar mišrios/riebiai odai ir pan.).
  • Jeigu dienos metu būnate lauke, arba odos priežiūroje naudojate kosmetikos priemones su retinoliais bei kitomis fotosensibilizuojančiomis medžiagomis, tuomet turite naudoti kremą su SPF apsauga, arba makiažo pagrindą su SPF apsauga.

Vakaro rutina:

  • Veido odą prausiame mūsų odos tipui tinkančia prausimosi priemone.
  • Po prausimosi, nusausiname veido odą rankšluosčiu ar vienkartine servetėle ir tonizuojame drėkinamuoju veido odos toniku/losjonu be alkoholio, kuris atstato normalų odos PH ir paruošia veido odą tolimesniems kosmetikos produktams.
  • Tepame intensyviai drėkinantį, regeneruojantį, atstatantį odos hidrolipidinį sluoksnį veikliųjų medžiagų serumą/ koncentratą. Taip pat vakaras – puikus laikas naudoti itin aktyvius serumus brandžiai veido odai, kadangi vakare audinių metabolizmo procesai suaktyvėja ir veikliųjų medžiagų pasisavinimas būna žymiai efektyvesnis.
  • Paakių kremas.
  • Intensyviai drėkinantis veido odos kremas, lengvos, ne tirštos konsistencijos, lengvai susigeriantis, neapsunkinantis veido odos. Nakčiai reikalingas intensyvus drėkinimas bei regeneracija, o ne apsauga!

Kokių klaidų vengti

Labai dažnai riebios odos savininkės galvoja, kad jos turi naudoti tik riebiai odai reikalingas kosmetikos priemones, kurios reguliuoja riebalinių liaukų funkciją, veikia antiseptiškai, priešuždegimiškai. Reiktų nepamiršti, kad tokių priemonės naudojimas ilgainiui gali sukelti problemų - oda dehidratuoja, sutrinka jos apsauginės hidrolipidinės plėvelės funkcija, dėl to ji tampa neapsaugota nuo išorės faktorių bei lengvai praranda drėgmę. Dėl sutrikusios apsauginės funkcijos oda dirgsta, rausta, sausėja, pleiskanoja, gal atsirasti bėrimų, o riebalinės liaukos dar labiau suaktyvėja, siekdamos atkurti lipidinę riebalų plėvelę, taip išskirdamos dar daugiau riebalų ant odos paviršiaus. Tada darosi nebeaišku, ar oda riebi, ar jautri, ar sausa.

Dar viena dažna klaida – manyti, kad, jeigu oda itin sausa, pleiskanoja, ją reikia maitinti itin riebiais kremais, aliejais. Jeigu tepsime dehidratuotą odą tik riebiais aliejais, kremais, tačiau neduosime jai itin aktyvių drėkinamųjų medžiagų, veido oda ne tik kad neatsistatys, bet palaipsniui taps dar labiau sausesnė, atoniška, pleiskanojanti.

Turintys jautrią, į alergijas ar dermatitus linkusią veido odą dažnai mano, kad reikia rinktis kuo natūralesnes kosmetikos priemones. Deja, labai dažnai pasitaiko, jog veido oda sudirgsta būtent nuo natūralių kremų, kuriuose gausu augalinių\žolinių ingredientų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder