Klaipėdietė kelias dienas ieškojo pagalbos sergančiai dukrai: dabar viltis dedame į Kauną

Klaipėdietė kelias dienas ieškojo pagalbos sergančiai dukrai: dabar viltis dedame į Kauną

Karantinas ir visuotinė baimė dėl koronaviruso kelią grėsmę žmonėms, nesergantiems koronavirusu, bet turintiems aukštą temperatūrą ar kitų negalavimų. Šių žmonių nepriima poliklinikos, juos ignoruoja skubiosios pagalbos skyriai, o paguldžius ir ištyrus, kad aukštą temperatūrą lemia ne koronavirusas, juos tiesiog išmeta iš ligoninės.

Į portalą tv3.lt kreipėsi klaipėdietė Gabija, kuri jau keturios dienos nesėkmingai ieško pagalbos itin karščiuojančiai savo dukrai. Moksleivė kenčia nuo aukštos temperatūros, jos kraujo tyrimai labai blogi, bet ji kartu su mama jau šešis kartus buvo išvarytos iš skirtingų Klaipėdos ligoninių priėmimų skyrių ir kartą net apkaltintos, „pačios prisišaukusios karantiną“.

Moteris apimta nevilties ir paklausiusi internete nemokamai konsultuojančių medikų patarimo, pagalbos jau ieško Kauno klinikose, per visą Lietuvą iki Kauno veža karščiuojančią dukrą, nes Klaipėdoje pagalbos taip ir nesulaukė. „Antradienį kreipėmės į ligoninę, ėjo ketvirta para, kai mano duktė karščiavo.

Buvo vakaras, nuvažiavome į vienos iš Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrių. Mūsų ten net neįleido. Pasakė, kad nepriims. Išvykome namo, o kitą rytą susisiekėme su savo šeimos medike. Ji pasakė, kad išrašys antibiotikų, bet vos prieš tris savaites duktė jau buvo sugėrusi visą antibiotikų kursą.

Ji kenčia nuo alergijos antibiotikams, tinsta, stringa kvėpavimas, juos reikia itin gerai atitaikyti, daryti tyrimus, neužtenka tik išrašyti“, – pasakojo moksleivės mama.

Moteris tikino, kad dabar ligoninės jokių tyrimų nedaro, todėl per didelius vargus jiems pavyko pasidaryti tyrimus privačioje įstaigoje. Paaiškėjo, kad jie itin blogi, kraujas rodė rimtą negalavimą.

„Kai paskambinome dar kartą savo šeimos daktarei ir susakėme tyrimų rezultatus ji liepė skubiai važiuoti į priėmimo skyrių. Dar pasiskambinau į skubiąją koronaviruso liniją, ten prakalbėjome gal pusvalandį, jie tikino, kad mano dukrai negali būti šis virusas. Tada išsikvietėme greitąją pagalbą, dukrą vežiojo po kelių Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrius.

Atvežė į vieną priėmimą, ten pamatavo temperatūrą apsisuko ir nuėjo, liepė vežti į infekcinį skyrių, nuvežė ten, ją apžiūrėjo, tai darė, beje, be kaukių. Pasakė, kad tai tikrai ne koronavirusas ir nusiuntė į dar kitą priėmimą, bet vėliau pasitarę nutarė paimti testą. Paėmė ir išvarė namo.

Mūsų jau nebuvo, nes neleido laukti pašaliniams. Tai moksleivę iš ligoninės po testo vakare tiesiog išvarė į gatvę. Taksi ir pavežėjai iki infekcinės ligoninės nevažiavo, visi bijojo. Vėliau dukrai telefonas išsikrovė telefonas, ji trynėsi aplink ligoninės duris, į vidų jos neleido.

Po kiek laiko iš tos pačios ligoninės man paskambino ir liepė ją pasiimti, neva jūsų laukia prie priėmimo žmogus“, – su siaubu pasakojo merginos mama. Ji atskleidė, kad dar tą pačią naktį ją nuvežė į kitą priėmimo skyrių, ten, kol gavo koronaviruso rezultatus, dukrą uždarė ligoninėje, visą naktį ir pusę dienos laukė rezultatų, bet niekas nebuvo atėjęs pažiūrėti, pamatuoti temperatūros.

„Mes net išrašo neturime, kad buvome toje ligoninėje, vėl važiavom į priėmimą, kuriame buvome anksčiau ir į kurį liepė grįžti, jei turėsime neigiamus koronaviruso atsakymus. Ten personalas jau buvo pasikeitęs, su mumis niekas net nekalbėjo, ėmė aiškinti, kad karantinas ir mes čia važinėjame be reikalo.

Pasirodė, kad galima sirgti tik koronavirusu, dar mums pasakė, kad „patys ir užsivežėte tų ligų, patys ir priėjote prie karantino“, – pasakojo moteris. Ji tikino, kad iš didelės desperacijos ir patarta šeimos daktaro namie statė savo dukrai lašelinę, tada kreipėsi į medikus, konsultuojančius internetu.

Šie pamatę rezultatus pasakė tą patį, skubiai vykti į priėmimo skyrių. Bet klaipėdiečių šeima jau neturėjo kur vykti, nes šešis kartus buvo išprašyti iš skirtingų priėmimų skyrių visose uostamiesčio ligoninėse.

Medikai, konsultuojantys internetu pasakė, kad su tokiais kraujo tyrimais būtinas nuolatinis stebėjimas ir medikų priežiūra, todėl patarė nieko nelaukti, nemėginti laimės Klaipėdoje ir važiuoti į Kauno klinikas, ten, tikėtina, serganti mergaitė gaus daugiau dėmesio nei uostamiestyje.

„Dedamės daiktus ir vykstame į Kauną, tai mūsų vienintelė viltis“, – sakė sergančiosios mama, kuri keturias paras savo smarkiai karščiuojančiai dukrai mėgino gauti pagalbą įvairiose Klaipėdos ligoninėse.

Naujienų portalui merginos mama pateikė jos asmens sveikatos kortelę, kur galima matyti, kad mergina bent du kartus per paskutines kelias dienas kreipėsi į privačią „Nefritos“ polikliniką Klaipėdoje, bendravo su dviem medikėmis ir vyriausiuoju gydytoju.

Šios poliklinikos šeimos daktarė patvirtino, kad tokia pavarde mergina jų sąrašuose yra, bet negalėjo prisiminti ar tikrai su ja kalbėjo, nes skambučiu jūra, pasak medikės, yra neišsenkanti. Šiai klinikai besikreipusi moteris neturėjo jokių priekaištų.

Merginos medicininiai įrašai rodo, kad ji lankėsi ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kur jai buvo suteiktos būtinosios medicininės paslaugos. Portalas tv3.lt primena, kad įvedus karantiną, operacijos, apsilankymai poliklinikose yra stabdomi.

Sprendimą dėl planinės konsultacijos suteikimo individualiu atveju turi priimti gydantis gydytojas. Gyventojams nurodoma likti namuose, esant būtinybei, skambinti poliklinikų registratūrų telefonais.

Paslaugų teikimas, tokių, kaip: vaistų ir medicinos pagalbos priemonių išrašymas, konsultacijos, el. nedarbingumo pažymėjimų išdavimas ir tęsimas, gydytojų tarpusavio konsultacijos, būtinųjų tyrimų paskyrimas, slaugytojo konsultacijos, bus organizuojamas nuotoliniu būdu.

Pacientai turėtų nenustebti, jei prie įėjimų į sveikatos priežiūros įstaigas lauks žmonės, kurie aiškinsis paciento atvykimo priežastį, matuos temperatūrą ir skirstys pacientus – pas gydytoją, namo, gauti nuotolines sveikatos paslaugas.

Karantino metu planinės konsultacijos, diagnostikos ir gydomosios paslaugos bus atidėtos. Išimtis tik pagalba ir paslaugos, kurių nesuteikus, pacientui atsirastų poreikis būtinajai medicinos pagalbai arba reikšmingai pablogėtų paciento būklė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder