Kenčiate nuo aknės? Privalote pradėti nuo keturių žingsnių

Kenčiate nuo aknės? Privalote pradėti nuo keturių žingsnių

Aknė gali sukelti nemalonumų bet kuriam – nesvarbu, ar esate jaunuolis, ar jau sulaukėte vidutinio amžiaus, portalui LRT sako kosmetikė ir veido mankštos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė. Susidūrus su šia problema, specialistė pataria kreiptis į dermatologą, bet pabrėžia, kad yra keletas paprastų būdų, kaip paspartinti kovą su akne dar prieš apsilankant pas gydytoją.

Pirmiausia V. Baltramiejūnienė pataria peržiūrėti savo valgiaraštį ir dvi savaites visiškai nevartoti cukraus bei pieno produktų.

Kitas žingsnis, pasak specialistės, veda į miegamąjį – savo pagalvės užvalkalą reikia keisti kas antrą dieną.

Trečioji užduotis stengiantis atsikratyti varginančių spuogų – ne mažiau kaip du kartus per dieną dezinfekuoti telefoną. „Tą galima padaryti bet kokia dezinfekcine priemone ar net kvepalais“, – aiškina specialistė.

Be to, priduria V. Blatramiejūnienė, vertėtų peržiūrėti ir dušo kosmetiką: „Plaukų šampūnas, balzamas, kremas taip pat gali lemti spuogelių atsiradimą.“

Visa tai daryti ir stebėti save kosmetikė pataria dvi savaites. „Jei nėra teigiamų pokyčių, tuomet keliaukite pas specialistą ir papasakokite, ką jau nuveikėte spręsdami šią bėdą“, – ragina veido mankštos trenerė ir kosmetikė V. Baltramiejūnienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder