Kad veidas būtų gražus

Kad veidas būtų gražus

Inkštirai išlenda kai nesirūpinama higiena

Aišku, veido nešvariomis rankomis liesti nereikėtų, nes toks įprotis sukelia ir kitų problemų, tačiau odos porų užsikimšimui tai neturi didelės įtakos. Du kartus per dieną praustis reikėtų, tačiau per didelė švara irgi nieko gera neduoda. Kai tai daroma per dažnai, nuo veido nuplaunama natūrali apsauga, taip priverčiant riebalines liaukas dirbti dar aktyviau, kas ir lemia naujų inkštirų atsiradimą. Būtent todėl veido šveitimu nereiktų užsiimti dažniau kaip kartą-du per savaitę.

Spuogų sumažėja praėjus paauglystei

Žinoma, daugiausia nuo ankės kenčia būtent paaugliai, tačiau kosmetologai atkreipia dėmesį į tai, kad problemos gali pasireikšti bet kuriame amžiuje. Priežastys būna pačios įvairiausios. Sutrinka riebalinių liaukų sekrecija, suragėja viršutinis odos sluoksnis, pradeda „siautėti“ hormonai. Moterims dar sudėtingiau, nes spuogų atsiradimą gali lemti mėnesinės, jie gali atsirasti nutraukus vartoti kontraceptikus, per pirmuosius nėštumo trimestrus ar net dėl klimakso. Kai kuriais atvejais šis „grožis“ gali išlysti dėl sutrikusios virškinimo sistemos.

Riebaus maisto vartojimas skatina spuogus

Internete apstu patarimų, kad atsisakius to arba kito produkto aknė išnyks. Deja, realiai jie visiškai nenaudingi. Niekas nesiginčija, kad maistas turi būti subalansuotas. Visi sutinka, kad būtinos tam tikros maistingosios medžiagos ir vitaminai. Visgi kartą per savaitę valgoma kiaušinienė, keptos bulvės ar gabaliukas torto tikrai netaps spuogų priežastimi. Kita vertus, tokių „pavojingų“ patiekalų atsisakymas situacijos irgi smarkiai nepakeis.

Geriant daug vandens inkštirai išnyksta

Teigiama, kad per dieną išgeriami du litrai vandens yra savotiškas organizmo detoksikacijos procesas. (Nors kas tie toksinai, vis dar neaišku). Tuo tikint, galima teigti, kad tada išnyks ir inkštirai. Deja, įveikti aknės taikant tokią sistemą nepavyks. Nusivylėte? Bet tikrai dėl to nereikia nustoti vartoti skysčių, nes tada problemų pridarys jų trūkumas organizme.

Dekoratyvinė kosmetika - spuogų šaltinis

Nepaisant to, kad gyvename XXI amžiuje, vis dar gyva legenda, jog pudra ir toniniai kremai „užteršia“ odą, dėl to atsiranda inkštirų. Tokie „kaltinimai“ teisingi tik dalinai. Jie gali būti taikomi grimui, kuriuo savo veidus dengia artistai. Paprastiems žmonės tai neaktualu. Kai kurie dermatologai teigia, kad odai gali pakenkit kai kurie plaukų lakai, šampūnai ir drėkinantys kondicionieriai, kurių sudėtyje yra izopropilo miristato. Pastarasis ir sukelia odos sudirgimą. Problemą galima išspręsti atidžiau skaitant gaminio sudėtį.

Saulė - spuogų „priešas“

Iš pradžių tikrai galima pastebėti, kad būnant saulėje spuogų mažėja. Ji išdžiovina odą ir atrodo, kad uždegimas sumažėjo. Deja, tai tik pirmoji bendravimo su dangaus šviesuliu stadija. Iš tikro, ultravioletiniai spinduliai, be kitų blogumų, atsakingi ir už greitesnį senėjimą, skatina odos riebalų gamybą ir dėl to veidas tampa riebesnis. Juolab ir dermatologai nuolat primena, kad reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių arba naudoti apsauginius kremus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder