Jūrininkų ligoninėje paminėta Pasaulinė ligonių diena

Jūrininkų ligoninėje paminėta Pasaulinė ligonių diena

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje tęsiama tradicija minėti Pasaulinę ligonių dieną. Šią dieną ligoninės personalą ir ligonius lanko dvasininkai, kurie siekia įkvėpti vilties.

Ligoninėje su medikais ir pacientais bendravo Telšių vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas, aukojęs šv. Mišias už ligoninės kolektyvą ir ligonius, Mišiose giedojo Marijos Taikos Karalienės parapijos liaudiško giedojimo kolektyvas.

"Pasaulinę ligonių dieną paskelbęs popiežius Jonas Paulius II norėjo, kad prisimintume gyvybės dovaną. Gyvybė yra dovana ligoninei. Tai tarsi paradoksas, nes būtent čia žmonės labiausiai prisimena Dievą, čia sukalbama karščiausia malda. Jauti, kad esi trapus. Liga primena, kad negalime didžiuotis sveikata ar gyvybe kaip absoliučia nuosavybe", - kalbėjo vyskupas.

Ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga pacientų ir kolektyvo vardu dėkojo renginio dalyviams ir džiaugėsi, kad dvasinės stiprybės pasisemti gali ir tie pacientai, kurie negali ateiti į renginį.

"Jau keletą metų laikomės šios tradicijos. Pas mus atvyksta dvasininkai, kviečiame pacientus dalyvauti renginyje, noriai dalyvauja ir kolektyvas. Jau keletą metų atvyksta ir vyskupas, mums tai labai malonu. Tuos pacientus, kurie negali ateiti į renginį, vyskupas aplanko palatose, palaimina", - kalbėjo dr. J. Sąlyga.

PASAULINĘ ligonių dieną Klaipėdos jūrininkų ligoninės kolektyvas ir pacientai minėjo dalyvaudami šv. Mišiose.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Ligoninės kapelionas Saulius Stumbra teigė, kad ligoninėje dirbantis kolektyvas liudija tai, kad meilei nėra svetimų žmonių.

"Čia dirbantis kolektyvas dosniai dalija savo profesonalumą ir meilę kiekvienam, pravėrusiam šios įstaigos duris. Visa tai prasideda nuo "galvos" - direktorius rodo pavyzdį ir visas kolektyvas tuo keliu žengia", - sakė kapelionas.

Po Mišių vyskupas K. Kėvalas ir kapelionas S. Stumbra lankėsi ligoninės skyriuose, bendravo su pacientais ir medikais, juos laimino.

"Tas palaiminimas turi didelę prasmę, nes ligoniams, ypač sunkiai sergantiems, reikia ir dvasinio palaikymo, dvasinės stiprybės. Pacientų akyse matau palaimą, kartais net ašarą. Mes, medikai, matome, kad tai ligoniams įkvepia vilties", - sakė ligoninės vadovas J. Sąlyga.

STIPRYBĖ. Medikai pastebi, kad pacientams, kurių kūnas sveiksta, reikia ir dvasinio palaikymo, dvasinės stiprybės.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder