Etiketes vaistinėse skaityti reikia atidžiai

Etiketes vaistinėse skaityti reikia atidžiai

Klaipėdietė Genutė, apsidžiaugusi, kad reikiamą prekę vaistinėje įsigijo su nuolaida, tik vėliau čekyje pamatė, jog prekės kaina buvo didesnė nei žadėjo nuolaidos. Vaistinės atstovai teigia, kad įvyko nesusipratimas - etiketėje kaina buvo nurodyta jau su nuolaida, tad papildoma nuolaida pirkėjai nesuteikta.

Redakcijai laišką parašiusi ponia Genutė pasakojo, kad tuo metu, kai "Camelia" vaistinėse skelbiamos nuolaidų valandos, su bičiule užsuko įsigyti reikiamų prekių.

"Kol bičiulė kalbėjosi su vaistininke, aš pasivaikščiojau po vaistinę ir pamačiau, kad yra tarpdančių šepetėlių - tokių,kokių man reikėjo. Pasižiūrėjau kainą - 5,62 Eur. Pasiėmusi pakuotę priėjau prie vaistininkės ir pasitikslinau, ar tikrai ir jiems bus nuolaida. Atsakymas buvo "taip", - istoriją pasakojo klaipėdietė.

Ji teigė reikiamą prekę padavusi vaistus pirkusiai bičiulei, kad ši sumokėtų, o pinigus sutarė atiduoti, kai palydės draugę iki namų.

"Kokia buvo mano nuostaba, kai pasižiūrėjau kasos čekį. Jame juodu ant balto atspausdinta kaina 7,49 Eur, suteikta 25 proc. nuolaida ir galutinė mokama kaina - 5,62 Eur. Kurioje vietoje čia suteikta nuolaida? Juk kaina etiketėje vaistinės lentynoje buvo parašyta 5,62 Eur. Kodėl taip yra piktnaudžiaujama tomis nuolaidomis? Ir nuo kada kasos čekyje nurodyta kaina neatitinka prekės etiketėje nurodytos kainos? Tokia man suteikta "nuolaida" +1,87 Eur", - pyko ponia Genutė.

Paprašius paaiškinti, ar iš tiesų pirkėjai nuolaida buvo nepritaikyta, "Camelia" viešųjų ryšių specialistė Vilma Balčiauskaitė komentavo, kad šiuo atveju įvyko nesusipratimas.

"Šį nusiskundimą vertiname kaip nesusipratimą, kadangi mūsų atliktas vidinis patikrinimas parodė, jog kainos vaistinėje pateiktos teisingos. Norime paaiškinti, kad akcijų metu, kai konkrečiam produktui taikoma nuolaida, prie jo dedamas geltonas lapelis su galutine kaina, t. y. apskaičiuota mokėtina suma su nuolaida.

TVARKA. Pasak vaistinių tinklo "Camelia" atstovės Vilmos Balčiauskaitės, akcijų metu, kai konkrečiam produktui taikoma nuolaida, prie jo dedamas geltonas lapelis su galutine kaina, t. y. apskaičiuota mokėtina suma su nuolaida. Šalia sumažintos kainos yra ir įprasta produkto kaina. Vilmos BALČIAUSKAITĖS nuotr.

Šalia sumažintos kainos galite rasti įprastą produkto kainą, kai nevyksta jokia akcija, taip pat ir sumą, kurią žmogus sutaupo pirkdamas akcinį produktą", - vaistinių tinkle galiojančią tvarką paaiškino V. Balčiauskaitė.

Pasak jos, siekiant pateikti informaciją kuo aiškiau, akcinio produkto etiketėje naudojamas geriausiai matomas spalvų derinys - geltonas fonas ir juodi rašmenys.

Informacija

Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai atlikus parduotų vaistų pakuočių analizę, buvo nustatyta, kad 2015 metais buvo parduota 72 332 200 vaistų pakuočių, t. y. 0,04 procentais daugiau nei 2014 m. Kontroliuojant vaistinių preparatų reklamą buvo įvertinta 300 vaistinių preparatų reklamų, skleidžiamų leidiniuose, lankstinukuose ir kituose spaudiniuose, internete, televizijoje, radijuje. Ypatingas dėmesys buvo skirtas reklamai, skleidžiamai per televiziją ir internete. Pažeidimai nustatyti 34 vaistinių preparatų reklamose. Padidėjo pažeidimų, kai reklamoje esanti informacija neatitinka vaisto charakteristikų santraukos, nenurodoma teisės aktų nustatyta informacija gyventojams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder