Dėl galimo apsinuodijimo maistu sustabdyta restorano Neringoje veikla

Dėl galimo apsinuodijimo maistu sustabdyta restorano Neringoje veikla

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Klaipėdos VMVT) sprendimu laikinai sustabdyta restorano Nidoje veikla. Sprendimas priimtas dėl įtariamo ūmios žarnyno infekcijos protrūkio.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas informavo Klaipėdos VMVT apie 6 gyventojus, susirgusius ūmia žarnyno infekcija.

Paaiškėjus, kad susirgimus galėjo nulemti Nidoje veikiančiame restorane „Senasis uostas“ valgytas maistas, Klaipėdos VMVT inspektoriai nedelsdami pradėjo tyrimą.

„Informaciją apie galimą protrūkį gavome jau po darbo valandų ir į patikrinimą mūsų inspektoriai išvyko dar tos pačios dienos vakarą, o jį baigė jau po vidurnakčio. Nustatėme, kad restorane „Senasis uostas“ nesilaikoma higienos reikalavimų, galima tarša dėl netinkamai laikomų ir džiovinamų indų, neužtikrinamas reikalavimas, kad virtuvės darbuotojai būtų pasitikrinę sveikatą. Inspektorius įmonės savininkė informavo, kad sužinojusi apie galimą maisto protrūkį pati sustabdė restorano veiklą. Patikrinimo metu jame jau vyko valymo darbai“, – komentavo Klaipėdos VMVT viršininkas Antanas Bauža.

Esant įtarimų, kad susirgusieji galėjo užsikrėsti nuo restorane valgyto maisto, ir nustačius maisto saugai įtakos turinčių pažeidimų, paimti maisto produktų ir patiekalų, plovinių nuo gamybinio inventoriaus, darbuotojų rankų ir darbo drabužių mėginiai, kurie tiriami Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMRVRI) laboratorijoje.

Tyrimų rezultatų dar laukiama.

Restorano „Senasis uostas“ veikla Klaipėdos VMVT sprendimu laikinai sustabdyta. Atsakingiems asmenims nurodyta atlikti gamybos patalpų ir įrengimų generalinį valymą ir dezinfekciją, visiems įmonėms darbuotojams organizuoti neplaninius higienos įgūdžių mokymus bei pašalinti kitus trūkumus. Atnaujinti savo veiklą įmonė galės tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir inspektoriams atlikus pakartotinį patikrinimą.

Tyrimas tęsiamas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder