Darbo rankų reikia 78 įmonėms

Darbo rankų reikia 78 įmonėms

Suteikti darbo Klaipėdos miesto bedarbiams pagal viešųjų darbų programą panoro 78 įmonės ir organizacijos. Pirminiais duomenimis, daugiausia pareiškėjų yra iš švietimo ir socialinių paslaugų sektoriaus.

Prašymai dalyvauti miesto Savivaldybės ir Klaipėdos darbo biržos paskelbtame konkurse 2016 metų viešųjų darbų programai vykdyti buvo priimami iki vasario 5 d. Savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Liudmilos Makūnienės teigimu, iš viso gauti 78 prašymai, dauguma jų - iš darželių, mokyklų, socialinių paslaugų įmonių.

Šiandien konkurso komisija atliks procedūrinį prašymų patikrinimą, o per savaitę planuojama susumuoti ir paskelbti konkurso rezultatus.

Viešųjų darbų programoje gali dalyvauti Klaipėdoje įregistruotos įmonės, įstaigos ir organizacijos, galinčios suteikti asmenims laikinus pagalbinius darbus miesto tvarkymo, švietimo, socialinėje srityje.

Darbų sąrašas ilgas. Tai - viešųjų erdvių ir objektų aplinkos tvarkymas, kelių ir gatvių priežiūra, visuomeninės bei socialinės paskirties, švietimo objektų pagalbiniai tvarkymo darbai, bešeimininkių pastatų tvarkymas, stichiškai susidariusių sąvartynų, užterštų teritorijų valymas, įvairūs pagalbiniai (maisto ruošimo, patalpų ir aplinkos tvarkymo) darbai socialinės bei visuomeninės paskirties įmonėse, įstaigose ir organizacijose ir pan.

Dirbti viešuosius darbus kviečiami Darbo biržoje registruoti bedarbiai. Už viešuosius darbus jiems mokamas atlyginimas. 40 proc. jo yra Savivaldybės viešųjų darbų programai vykdyti skirtos lėšos, 60 proc. - Darbo biržos lėšos. Pagal viešųjų darbų programą bedarbis gali dirbti 2 mėnesius.

Šiais metais pagal viešųjų darbų programą planuojama laikinai įdarbinti 755 žmones. Programai įgyvendinti numatoma skirti 660 tūkst. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder