Dantims susigrąžinti užtenka dienos

Dantims susigrąžinti užtenka dienos

Dauguma sutiks, kad šiais laikais svarbiausi žmonių poreikiai atkuriant dantis yra: minimalus gydymo laikas, geras estetinis vaizdas, neskausmingas ir patogus gydymas bei patikimas, ilgalaikis rezultatas. Klaipėdos odontologijos klinikoje "Vaidenta" dantims ir gražiai šypsenai susigrąžinti užtenka vienos dienos.

"Prarastų dantų atkūrimui naudojame švediškus dantų implantus, kuriems gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją, taikome unikalius dantų atkūrimo sprendimus, kurių dėka gydymas yra maksimaliai greitas ir patogus pacientui, - sakė klinikos "Vaidenta" vadovė Jolanta Leščiuvienė. - Naujieji dantys ant implantų atrodo ir funkcionuoja, kaip jūsų tikri."

Preciziškai tikslius karkasus naujiems dantims "Vaidentos" klinika gaminasi Švedijoje, vėliau Lietuvos laboratorijose jie apdirbami iki galutinio varianto. Atsižvelgiant į paciento pageidavimus ir gydytojo rekomendacijas nauji dantys gali būti pagaminti iš cirkonio, titano, aliuminio ar chromo kobalto.

Pašalinus sugedusį - naujas dantis iš karto

Tiems, kas turi vieną ar kelis beviltiškai sugedusius dantis klinikoje "Vaidenta" yra taikomas momentinis implantavimas. Šio metodo esmė ta, kad į ką tik pašalinto danties šaknies vietą iš karto sriegiamas implantas ir ant jo dedamas laikinas dantis, kuris po kelių mėnesių yra pakeičiamas nuolatiniu. Žmogui nereikia laukti, nei kol sugis pašalintos šaknies vieta, nei kol prigis implantas. Su laikinu dantimi žmogus gali normaliai kramtyti, kalbėti, jis atrodo kaip natūralus dantis. Tai yra ypač patogu tais atvejais, kai tenka šalinti priekinius dantis, bet yra taikomas ir krūminių dantų atkūrimui.

"Mes naudojame ypatingą paviršių ir formą turinčius implantus, kuriuos galime patikimai įtvirtinti ir ant jų iš karto dėti laikinus dantis", - papasakojo J. Leščiuvienė.

Jos teigimu, šis optimaliai greitas ir patikimas dantų atkūrimo metodas yra patvirtintas dešimtimis metų trukusiais moksliniais stebėjimais ir pasauline gydymo praktika.

Bedančius gydo taikant unikalų metodą

Daugumą ar visus dantis praradusiems pacientams gydyti klinikoje yra taikoma unikali metodika, kuri leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų. Per vieną vizitą, jeigu reikia, pašalinami nebepatikimi ar sugedę savi dantys, įsriegiami 4 dantų implantai ir uždedami gražūs, patogūs, natūraliai atrodantys laikini dantys, kurie maždaug po pusmečio pakeičiami nuolatiniais. Tokiu būdu per vieną vizitą gali būti atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantys. Iš karto po procedūros žmonės gali mėgautis mėgstamu maistu, laisvai bendrauti, gyventi savo įprastu gyvenimo ritmu.

Visus dantis praradusiems pacientams nauji dantys ant implantų pakeičia išimamus protezus.

"Ne vienas mano pacientas stebėjosi, kad ši procedūra buvo kur kas paprastesnė, nei jie įsivaizdavo iš pradžių, - papasakojo J. Leščiuvienė.

- Galiu tikrai nuraminti visus bijančius ilgų, skausmingų ar varginančių procedūrų. Vieno žandikaulio dantims atkurti užtenka trijų keturių valandų, ir jūs turite tokį rezultatą, kurio turbūt negalėjote tikėtis. Paprastai procedūrų metu pakanka vietinio nuskausminimo. Tiems pacientams, kurie jaučia ypač didelį nerimą ar baimę gydytis dantis, gali būti taikoma sedacija (narkozė), kurią atlieka anesteziologas. Daugumą pacientų, kuriems reikia atkurti ir antrąjį žandikaulį jau netrukus be baimės ir nuogąstavimų ryžtasi ir antrajai procedūrai".

Prioritetas - gyvenimo pilnatvė

J. Leščiuvienė džiaugėsi, kad pastaruoju metu vis daugiau žmonių žino implantų privalumus. Jos teigimu, šį gydymą jų klinikoje renkasi skirtingo amžiaus, įvairių socialinių sluoksnių, skirtingas pajamas gaunantys pacientai. Pasak klinikos vadovės, ši investicija yra ilgalaikė, nes tinkamai prižiūrimi naujieji dantys ant implantų paprastai tarnauja visą likusį gyvenimą.

Reklama

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder