Celiulito evoliucija: kaip jis atsiranda skirtinguose gyvenimo etapuose ir kaip jį išgydyti

Celiulito evoliucija: kaip jis atsiranda skirtinguose gyvenimo etapuose ir kaip jį išgydyti

„Apelsino žievelės“ efektas, „žąsies oda“ – taip įvardijamas poodinio sluoksnio uždegimas, įprastai vadinamas celiulitu. Šis odos susirgimas nėra pavojingas sveikatai, bet kelia galvos skausmą apie 90 proc. moterų. Tačiau celiulitas neatsiranda per naktį.

Celiulitas atsiranda etapais. Paauglystės bėdos nesibaigia aknės varginama oda, maištu prieš tėvus ir nenoru mokytis. Celiulitas gali atsirasti dar mokyklos metais dėl hormonų disbalanso arba nesubalansuotos mitybos.

Jei mėgote greitąjį maistą, gazuotus gėrimus ir nedaug judėjote, tikėtina, kad jau paauglystėje susidūrėte su celiulitu. Ar atpažįstate save?

Pirmiausia jis turbūt „nugulė“ ant šlaunų. Pažeistos odos padėtis su laiku tik prastėja, tad nenuostabu, kad vyresniame amžiuje celiulitas ne tik sustiprėjo šlaunų srityje, bet ir atsirado ant sėdmenų, pilvo, rankų.

Celiulitas įprastai kamuoja moteriškų formų merginas ir moteris. Tai vyksta dėl hormono estrogeno pertekliaus, kurio padaugėja likus kelioms dienoms iki menstruacijų ir per ovuliaciją.

Estrogeno padaugėja ir nėštumo metu, todėl dažna nėščioji, net jei prieš tai nesiskundė celiulitu, pradeda jį pastebėti. Celiulitas gali kauptis ne tik ant įprastų vietų – šlaunys, sėdmenys, bet ir ant pilvo, krūtinės, rankų. Nebūtinai celiulitas nustatomas tik vyresnio amžiaus moterims.

Tai odos uždegimas, galintis varginti tiek paaugles, tiek brandaus amžiaus moteris. Tiesa, celiulitas gali būti pastebimas ir ant vyrų odos. Statiškai apie 10 proc. vyrų turi celiulito. Įprastai jiems būna sutrikusi hormonų pusiausvyra. Jei celiulitas negydomas, odos padėtis su laiku tik prastės.

Kaip rūpintis „apelsino žievelės“ efektą turinčia oda? Būtina gerti daug skysčių, ir daryti tai dažnai, nes kitaip sulėtės kenksmingų medžiagų šalinimas iš organizmo, ir celiulitas pradės susidaryti dar greičiau. Įvesti į meniu sveikesnių maisto pasirinkimų, mankštintis. Mažiau streso, daugiau atsipalaidavimo ir poilsio taip pat padės organizmui geriau kovoti su šiuo odos uždegimu.

Be procesų, kurie leistų pristabdyti celiulito didėjimą, reikia imtis priemonių, kurios mažins jau susidariusį giliųjų riebalų sluoksnį. Celiulitas išryškėja giliai odos ląstelėse susikaupus riebalams, todėl ir pasirinktos priemonės turėtų iš giliai gydyti odą.

Celiulitas – nepavojingas, bet dažnai pasitikėjimą mažinantis odos uždegimas, kuris gali kamuoti tiek paaugles, tiek nėščiąsias, gimdyves ir bet kurio amžiaus moteris. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder