Ištarkite "Ačiū" medikams

Ištarkite "Ačiū" medikams

Dienraštis "Vakarų ekspresas" kviečia prisidėti prie Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotos akcijos padėkoti medikui geru žodžiu, o ne kyšiu.

Balandį prasidėjo Sveikatos apsaugos ministerijos projektas korupcijos prevencijai didinti sveikatos apsaugos sektoriuje. Pacientai skatinami atsisakyti kyšių ir dėkoti medikams viešai.

Brukamas kyšis yra nemaloni situacija abiem pusėms. Gydytojas, kuriam siūlomas kyšis, susidaro įspūdį, kad pacientas juo nepasitiki, abejoja jo noru padėti pacientui. Kai medikas atsisako paimti, dažnas pacientas sutrinka ir nesupranta, kodėl medikas nepaėmė dovanos, galvoja, kad gal ji per maža ar per prasta. Nerimauja, kad dabar jo turbūt negydys ar gydys netinkamai.

Be to, svarbu žinoti, kad ne tik vokeliai su pinigais, bet ir mažos dovanėlės - saldainiai ar kava - yra kyšis, už kurį ir duodančiam kyšį, ir jį imančiam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Sveikatos priežiūros įstaigų skelbimų lentose kabo informaciniai plakatai, o šalia jų - atvirukai. Kiekvienas pacientas gali parašyti padėką jį gydančiam gydytojui ar slaugytojui ir įmesti atviruką į greta esantį specialų voką.

Padėkoti medikams kviečiame ir viešai - dienraštyje "Vakarų ekspresas" ir portale VE.lt. Atsidėkokite gražiais žodžiais jumis pasirūpinusiems gydytojams, slaugytojams ar kitiems sveikatos priežiūros spcialistams.

Rašykite ir siųskite padėkas elektroniniu paštu [email protected] arba atneškite į dienraščio redakciją M. Mažvydo al. 3. Padėkos bus publikuojamos rubrikoje "Ačiū, gydytojau" dienraščio priede "Sveikata" ir portale www.VE.lt.

Ištarkime nuoširdų "Ačiū" žmonėms, kurie rūpinasi brangiausiu mūsų turtu - sveikata.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder